cześć,
mam pytanko co może powodować włączenie kanału? mam gniazdko SGW-01 które odpowiadało za włączanie grzałki w boilerze na podstawie czujnikó temperatury. Jednak wszystkie harmonogramy reakcje wyłaczyłem (po to zeby zobaczyć ile będzie mnie kosztowąć grzanie gazem). Mam wrażeniem żę czasem się jednak grzałka włącza (jest licznik energi i widze ze niewiele ale wzrósło). UStawiłem sobie powiadomienie, ze jeśłi włączona grzałka to przyjdzie mi info i własnie jakieś 15 minut temu przyszło mi powiadomienie... harmonogram jest ale jest od dawna wyłączony, reakcjie są tylko na temperature za wysoką - tzn jeśłi osiągnie temperature X to ma wyłaczyć grzałke. wyłaczylem grzełke 23 i wtedy włączyłem też grzanie gazem wody w boilerze. Ma ktoś pomysł co może włączać kanał?
co włącza grzałke?:)
jest orginalny, kupiony chyba na Twojej aukcji:)
co do czasu pracy to poakzuje takie coś jak poniżej - może jakiś zanik prąu wtedy był
co do czasu pracy to poakzuje takie coś jak poniżej - może jakiś zanik prąu wtedy był
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ok, ale nie było resetu zasilania dziś około 18, gdy gniazdko się włączyło.voytekf wrote: Sun Jun 28, 2026 6:34 pm jest orginalny, kupiony chyba na Twojej aukcji:)
image.png
Aktualnie nie mam pomysłu czym by takie coś mogło być spowodowane, poza np. przyciskiem
Najlepsze suple dla Twojego domu 
no wlasnie dziś raczej nie było zaniku - slychać włączającą sie drukarke, w piekarniku zegar sie resetuje itp:) dziś nic takiego nie miało miejsca:). No ja właśnie też już nie mam pomysłu co może to powodować:) chyba że w kotłowniki jest jakiś pająk siłacz który klika na gniazdku
-
klew
SUPLA nie loguje takich rzeczy i nie przechowuje takich informacji.voytekf wrote: Mon Jun 29, 2026 5:08 pm teraz znów sie właczyła... nie da sie jakos w logach sprawdzić co ją właczyło?
Sprawdź czy nie masz gdzieś jakichś reakcji, które uruchamiają ten przekaźnik
sprawdzałem to juz kilka razy. mam 3 reakcje które WYŁĄCZAJA grzałke jak temperatura osiągnie jakąś wartość ale nie ma reakcji, która by ją właczała. mam tez harmonogram, który jest wyłączony, który właczał grzałke o 5 rano i 14:00 .
Chyb, że jest coś czego nie zauważam...
-
klew
Możesz spróbować zmienić funkcję dla tego kanału. Cloud powinien wyświetlić podsumowanie z miejscami, gdzie ten kanał jest używany.voytekf wrote: Tue Jun 30, 2026 8:37 am sprawdzałem to juz kilka razy. mam 3 reakcje które WYŁĄCZAJA grzałke jak temperatura osiągnie jakąś wartość ale nie ma reakcji, która by ją właczała. mam tez harmonogram, który jest wyłączony, który właczał grzałke o 5 rano i 14:00 .
Wtedy możesz anulować zmianę, ale będziesz miał listę miejsc.