Ok. A gdzie wskazujemy, którego sterownika to ma dotyczyć? Mam 4 CCT i 2 RGB.vajera wrote: Sat Jul 04, 2026 11:57 pmPrzetestowałem u siebie następujące rozwiązanie:cezy wrote: Sat Jul 04, 2026 4:32 pm Do tej pory używałem tylko i wyłącznie ZAMEL'a i się nie zwiodłem. Supla super działała. Szukałem czegoś do CCT i RGB i znalazłem Miboxer, więc kupiłem. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że tak dziwnie działają po zaniku zasilania. Gdzieś na forum w internecie ktoś pisał, że one reagują nawet na taki minimalny zanik, którego inne moduły czy żarówki nie zauważają i świecą dalej. Może to jest problem.
O GLEDOPTO usłyszałem od Ciebie. Jeśli Miboxery będą tak dziwnie działać to będę musiał wymienić.
- wersja 1.5.122-05/07/26
- najpierw zakładka Supla Channels -> panel Local logic objects -> Add NOP GATE
- restart bramki
- zakładka Local Actions
- ADD ACTION:
-- source channel GATEWAY EVENTS
-- source event ON ZIGBEE STACK STARTED
-- destination channel NOP GATE
-- destination action TURN ON
-- SAVE ACTION
- ADD ACTION:
-- source channel NOP GATE
-- source event ON TURN ON
-- destination channel DIMMER + CCT
-- destination action TURN OFF
-- SAVE ACTION
- zakładka Supla channels
- wybieramy NOP GATE
- panel Channel timings:
-- w pierwszym polu (✧ keepalive (s) ✧ turn on delay (s) [logical gates] ✧ ✧ action trigger hold repeat (ms) ✧) wpisujemy np. 5 (u mnie takie opóźnienie wystarcza, ale możesz wpisać 10).
-- SAVE.
Te dwie akcje spowodują, że po każdym restarcie bramki (np. z powodu utraty zasilania) 5 sekund po uruchomieniu stosu ZigBee bramka wyłączy sterownik LED.
Ok. Tutaj: - destination channel DIMMER + CCT. Ciężka noc