Harmonogramy - minimalny czas jaki musi upłynąć

myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Hej
Pytanie bardziej do zespołu Supli.
Jaki musi minąć minimalny czas od aktywacji harmonogramu aby wykonał on się w tym samym dniu?
Przykład
Mam harmonogram ogólny który działa np 30 min po zachodzie słońca. Hipotetycznie w
  • wtorek ten czas to będzie 17:25
  • środa ten czas to będzie 17:30
o której godzinie musi harmonogram zostać uruchomiony w wtorek aby wykonał się o tej 17:25 i środę o 17:30?
miałem ale to chyba kiedyś jak uzależniałem część automatyki od zachodu ze wskakiwało mi to na kolejny dzień. Być może wstrzelało się to po tym czasie a być może serwer supli potrzebuje minimum 5 min. aby ten harmonogram się wykonał czyli np. musze go aktywować najpóźniej o 17:20 aby wykonał się w tym samym dniu.

Z góry dziękuję :)
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Uruchomiony? Czy aktywowany - włączony w opcji harmonogramu.

Harmonogram sam się uruchamia gdy będzie spełniony warunek czasu czyli:
- wtorek ten czas to będzie 17:25
- środa ten czas to będzie 17:30

Włączenie - jeśli o to pytasz - minimum minute a lepiej5 wcześniej - bo godzina serowara może się ciut różnic od Twojego zegarka.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Może niejasno napisałem
Harmonogram jest jeden powiedzmy 30 min po zachodzie słońca jak opisałem ale raz go włączam a raz wyłączam natomiast jest zapisany na serwerze robie mu taki on off

Chodzi też o to że jak zrobię on to serwer ileś czasu potrzebuje aby wyliczyć najbliższe wykonanie i ile minimum ten czas musi wynieść. Teraz robiłem probe to wyłączyłem harmonogram doczekałem chwilę włączyłem i przez jakiś czas nie było w polu najbliższe wykonanie wartości
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

myxhir wrote: Mon Jul 13, 2026 10:58 am Może niejasno napisałem
Harmonogram jest jeden powiedzmy 30 min po zachodzie słońca jak opisałem ale raz go włączam a raz wyłączam natomiast jest zapisany na serwerze robie mu taki on off

Chodzi też o to że jak zrobię on to serwer ileś czasu potrzebuje aby wyliczyć najbliższe wykonanie i ile minimum ten czas musi wynieść. Teraz robiłem probe to wyłączyłem harmonogram doczekałem chwilę włączyłem i przez jakiś czas nie było w polu najbliższe wykonanie wartości
Tam jest albo generowane od razu (Cloud wymusza), albo generowane przez cykliczną operację - chyba co 10-15 minut.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Ogólna dyskusja”