SUPLA Cloud 26.05.01 oficjalny serwer - problem z Identyfikatorami dostępu / Lokalizacją

edm
Been thanked: 2 times

Na moją prośbę mam powiększoną ilość lokalizacji niż standardowa (obecnie używam 20-tu, lokalizacji).
Robiłem testy różnych "sterowników" ESP. Sterowniki poprawnie dodają się do Cloud. Prawie wszystko wygląda jak należy. Na potrzeby testów sterowników ESP dodałem kilka nowych Lokalizacji. Pojawia się "problem z przypisaniem" sterownika do Lokalizacji / Identyfikator dostępu. Chodzi o to że niby sterownik XXX poprawnie jest przypisany do lokalizacji YYY jaką wskazałem. Mogę tą lokalizację dowolnie zmieniać, to działa. Ale dana lokalizacja YYY nie ma przypisanego Identyfikatora dostępu. Przez to przy sterowniku ESP "Domyślna lokalizacja kanałów" w polu "Kto ma dostęp" jest "Nikt". Na skutek tego w aplikacji supla (smartfon) nie widać tego sterownika ESP.

Wchodziłem w Lokalizacje i konkretną lokalizację YYY i z tego poziomu klikałem "Przypisz Identyfikatory Dostępu". Niby się przypisuje, zapisuje. Ale nie pamięta tych ustawień. Mam tylko jeden identyfikator dostępu o nazwie "Dom".

Problem da się obejść pewną kombinacją. Wystarczy że zrobię "Utwórz nowy Identyfikator Dostępu". Po czym usunę ten nowo utworzony. To mój identyfikator "Dom" samoczynnie pojawi się w Lokalizacji YYY, która wcześniej nie miała przypisana Identyfikatora dostępu.

Serwer svr9. Swój email mogę podać w wiadomości prywatnej. Ewentualnie mogę udostępnić ekran zdalnie, żeby to pokazać.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

edm wrote: Mon Jul 13, 2026 10:17 am
Na szybko sprawdziłem u siebie i tam jest jakiś drobny błąd w pokazywaniu aktualnego ustawienia po zapisaniu.

U mnie to działa tak:
- dodaję ID dostępu do lokalizacji
- potwierdzam
- klikam "zapisz"
- ID dostępu znika

Z tym, że ono jest zapisane, tylko strona je źle wyświetla. Wystarszy odświeżyć stornę i pojawia się poprawnie ostatnio zapisana wartość.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
edm
Been thanked: 2 times

klew wrote: Mon Jul 13, 2026 11:21 am Z tym, że ono jest zapisane, tylko strona je źle wyświetla. Wystarszy odświeżyć stornę i pojawia się poprawnie ostatnio zapisana wartość.
Jest jak piszesz. Trzeba odświeżyć stronę. Dziękuję za podpowiedź.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
klew

edm wrote: Mon Jul 13, 2026 7:41 pm
klew wrote: Mon Jul 13, 2026 11:21 am Z tym, że ono jest zapisane, tylko strona je źle wyświetla. Wystarszy odświeżyć stornę i pojawia się poprawnie ostatnio zapisana wartość.
Jest jak piszesz. Trzeba odświeżyć stronę. Dziękuję za podpowiedź.
To ja dziękuję za zgłoszenie :). Będzie poprawione
robi05
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

A dało by się coś zrobić z tworzeniem reakcji względem temperatury bo ustawić tam to masakra
klew

robi05 wrote: Tue Jul 21, 2026 4:40 am A dało by się coś zrobić z tworzeniem reakcji względem temperatury bo ustawić tam to masakra
Ten?
robi05

klew wrote: Tue Jul 21, 2026 5:42 am
robi05 wrote: Tue Jul 21, 2026 4:40 am A dało by się coś zrobić z tworzeniem reakcji względem temperatury bo ustawić tam to masakra
Ten?
Tzn?
klew

robi05 wrote: Tue Jul 21, 2026 10:40 am
klew wrote: Tue Jul 21, 2026 5:42 am
Ten?
Tzn?
Miało być "Tzn?" :) Telefon sam poprawił pisownię.
W czym konkretnie masz problem?
robi05

Zmieniając temp zadziałania i znak po wyżej a potem tę drugą zmienia pierwszą. Kiedyś nie było problemu z tym co ciekawe myślałem że to coś nie tak z moją instalacją ale sprawdziłem na online i to samo. Dokładnie chodzi o to miejsce
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

robi05 wrote: Tue Jul 21, 2026 1:30 pm Zmieniając temp zadziałania i znak po wyżej a potem tę drugą zmienia pierwszą. Kiedyś nie było problemu z tym co ciekawe myślałem że to coś nie tak z moją instalacją ale sprawdziłem na online i to samo. Dokładnie chodzi o to miejsce
Ok, widzę, że samo przeklikanie "znaku", po pełnej pętli resetuje temperaturę do "20" stopni. Dzięki za zgłoszenie, poprawimy.

Return to “Ogólna dyskusja”