Strona statusowa

uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Moja córka powiedziałaby G :D
Czyste, przejrzyste, funkcjonalne.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie wiem czy zauważyliście ale można się tam zapisać do powiadomień. Trzeba kliknąć w dzwoneczek.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Wiadomo ;)
done.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Beholder
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Czy możecie dodać do listy beta-cloud? Jeżeli technicznie jest trudne lub niewykonalne to ok. Nie mogę się zalogować do chmury przez przeglądarkę wyskakuje "internal server error". Urządzenia łączą się prawidłowo i są widoczne w aplikacji na Androida.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Beholder wrote: Tue Jul 28, 2026 7:45 am Czy możecie dodać do listy beta-cloud? Jeżeli technicznie jest trudne lub niewykonalne to ok. Nie mogę się zalogować do chmury przez przeglądarkę wyskakuje "internal server error". Urządzenia łączą się prawidłowo i są widoczne w aplikacji na Androida.
Mi beta działa. Sprawdzimy logi co tam się działo
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Beholder
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

W takim razie prawdopodobnie dotyczy to tylko mojego konta, jeżeli trzeba to mogę przesłać na priv e-mail. Nie jestem pewien czy ma to związek ale przestało się logować po usunięciu jednego urządzenia z konfliktem kanałów i próbą ponownej rejestracji
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Beholder wrote: Tue Jul 28, 2026 9:02 am W takim razie prawdopodobnie dotyczy to tylko mojego konta, jeżeli trzeba to mogę przesłać na priv e-mail. Nie jestem pewien czy ma to związek ale przestało się logować po usunięciu jednego urządzenia z konfliktem kanałów i próbą ponownej rejestracji
Sprawdzimy logi i damy znać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robi05
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

GUI-Generic dalej nie działa?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

GUI leży na serwerze w Paczkowie gdzie operator łącza nie potrafi odeprzeć ataku DDoS. Myślę, że nie są przygotowani infrasturalnie aby prowadzić ruch przez centrum oczyszczania ruchu jakiegoś dużego dostawcy.
GUI zjada dość dużo zasobów i przeniesienie tego gdzieś na zewnątrz jest kłopotliwe. Chcemy zestawić tunel przez reverse proxy z innej sieci aby odblokować GG jednakże nie nastąpi to wcześniej niż późnym popołudniem.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
dar3cz3k_
Has thanked: 3 times

pzygmunt wrote: Tue Jul 28, 2026 2:43 pm GUI leży na serwerze w Paczkowie gdzie operator łącza nie potrafi odeprzeć ataku DDoS. Myślę, że nie są przygotowani infrasturalnie aby prowadzić ruch przez centrum oczyszczania ruchu jakiegoś dużego dostawcy.
GUI zjada dość dużo zasobów i przeniesienie tego gdzieś na zewnątrz jest kłopotliwe. Chcemy zestawić tunel przez reverse proxy z innej sieci aby odblokować GG jednakże nie nastąpi to wcześniej niż późnym popołudniem.
Ataki DDoS w ostatnim czasie bardzo się nasiliły i nie jeden mały operator uległ presji zapłacenia "okupu" za ich zaprzestanie.
Spora część małych operatorów zaufała temu rozwiązaniu i są bardzo zadowoleni.

https://www.nask.pl/instytut/dla-biznesu/fldx

Return to “Ogólna dyskusja”