Naszło mnie na integrację mojego klimatyzatora LG z prywatną instancją Supla przy użyciu LG ThinkQ. Poprosiłem CODEX o pomoc i wyszło jak wyszło.
Dziękuję @klew za sugestię użycia sd4linux.
Integracja działa i została zarejestrowana w SUPLA jako „Klimatyzator LG ThinQ”.
Klimatyzator: „Klima Dzialka”
Kanały: termometr + sterowanie HVAC
Stan: włączony, chłodzenie, 24°C, zadane 18°C
Kontener: działa, 0 restartów
Połączenia LG i SUPLA: poprawne
Certyfikat SUPLA: przypięty bez wyłączania weryfikacji TLS
Token i konfiguracja: prawa 600
Kod znajduje się w https://github.com/tijoto/supla-lg-thin ... /tree/main
CODEX: Integracja LG ThinQ z SUPLA
-
tijo
- Been thanked: 1 time
chodzi o to że CODEX fajnie zrobił integrację klimatyzatora LG z SUPLĄ bez żadnych urządzeń sterujących. Pełna obsługa klimatyzatora z odczytami temperatur itp jest w SUPLi....
teraz czekam na zatwierdzenie w eWelink Developer Center i będą pełne odczyty i sterowanie sonoffa. Only SUPLA!!!
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ok. Spróbuj następnym razem to jakoś lepiej opisać. Twój pierwszy post to zlepek ouputu z "AI". Temat to zlepek "CODEX" z dwoma niezależnymi rzeczami "LG" i "Sonoff".
W treści dajesz ścieżki do swoich plików na lokalnym dysku. No ogólnie trochę takie "zaśmiecanie" forum.
Jak już używasz "AI" do generowania treści, które wrzucasz na forum, to poproć go o napisanie krótkiego postu oraz dopisz swoją intencję.
Warto też zrobić krok dalej i przynajmniej napisać jakieś krótkie wyjaśnienie, jak ktoś może u siebie takie coś zrobić, albo doprowadzić tą integrację do stanu, że można się z innymi nią podzielić i wrzucić to na githuba.
W treści dajesz ścieżki do swoich plików na lokalnym dysku. No ogólnie trochę takie "zaśmiecanie" forum.
Jak już używasz "AI" do generowania treści, które wrzucasz na forum, to poproć go o napisanie krótkiego postu oraz dopisz swoją intencję.
Warto też zrobić krok dalej i przynajmniej napisać jakieś krótkie wyjaśnienie, jak ktoś może u siebie takie coś zrobić, albo doprowadzić tą integrację do stanu, że można się z innymi nią podzielić i wrzucić to na githuba.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
tijo
No trochę nieporadnie to zrobiłem....Ale chodziło mi o to że powstał w mojej głowie pomysł który został wykonany przez CODEX. Liczyłem może bardziej na to że ktoś kto kuma się tu odezwie i temat się rozwinie....A nie chcę udostępniać publicznie wszystkich plików ponieważ mogą tam być moje dane. Jeżeli ktoś mi pomoże bardzo chętnie podziele się integracjami tylko chciałbym aby ktoś pomógł mi pozbyć się stamtąd moich danych chociażby do LG.klew wrote: Wed Aug 12, 2026 10:16 am Ok. Spróbuj następnym razem to jakoś lepiej opisać. Twój pierwszy post to zlepek ouputu z "AI". Temat to zlepek "CODEX" z dwoma niezależnymi rzeczami "LG" i "Sonoff".
Jeżeli coś zrobiłem źle proszę o wyrozumiałość. MOże ktoś przejrzy na githubie i zrecenzuje z pewną dozą wyrozumiałości...
https://github.com/tijoto/supla-lg-thinq-bridge
-
klew
Tak na oko, to lepiej byłoby wykorzystać obecne sd4linux - tam można wpiąć zupełnie bez modyfikacji kodu większość różnych kanałów i źródeł danych.tijo wrote: Wed Aug 12, 2026 3:03 pm
No trochę nieporadnie to zrobiłem....Ale chodziło mi o to że powstał w mojej głowie pomysł który został wykonany przez CODEX. Liczyłem może bardziej na to że ktoś kto kuma się tu odezwie i temat się rozwinie....A nie chcę udostępniać publicznie wszystkich plików ponieważ mogą tam być moje dane. Jeżeli ktoś mi pomoże bardzo chętnie podziele się integracjami tylko chciałbym aby ktoś pomógł mi pozbyć się stamtąd moich danych chociażby do LG.
Jeżeli coś zrobiłem źle proszę o wyrozumiałość. MOże ktoś przejrzy na githubie i zrecenzuje z pewną dozą wyrozumiałości...
https://github.com/tijoto/supla-lg-thinq-bridge
A jeśli trzeba rozbudować o własny komponent dodawany do pliku yaml, to sd4linux też już na to pozwala (jest tam przykład sos_button, który pokazuje co i jak).
Jedyne co by pozostało poza to ten komponent pobierający dane z serwera LG. W zasadzie to mógłbyś zrobić tak, że ten "agent" pracuje i pobriera cyklicznie dane, wrzuca je do pliku i stnadardowa sd4linux je odczytuje.
Daj te uwagi codexowi - powinien ogarnąć
-
klew
Możesz wrzucać do działu "Projekty użytkowników", tylko popracuj trochę nad dobieraniem tytułu i opisemtijo wrote: Thu Aug 13, 2026 6:13 am Taka koncepcja....może by stworzyć dział jakiś typu CODEX żeby nie zaśmiecać forum i będziemy tam wrzucać projekty zrobione przez codex? Po podjęciu decyzji proszę o usunięcie posta.
-
tijo
No i pięknie.....rozdziele post na 2 wątki i poprawię tytuł i opis....potem poproszę o przeniesienie go i posprzątanie niepotrzebnych wpisów. Pozdrawiam i dziękujęklew wrote: Thu Aug 13, 2026 6:48 amMożesz wrzucać do działu "Projekty użytkowników", tylko popracuj trochę nad dobieraniem tytułu i opisemtijo wrote: Thu Aug 13, 2026 6:13 am Taka koncepcja....może by stworzyć dział jakiś typu CODEX żeby nie zaśmiecać forum i będziemy tam wrzucać projekty zrobione przez codex? Po podjęciu decyzji proszę o usunięcie posta.