Próbował restart routera zamiast resetu zasiania ?
Co do ewentualnej wymiany to proszę o kontakt z @Mirosław F. .
svr85 niedostępny
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
On ma starszy soft. Możliwe że to wersja, która się losowo zawiesza na starcie i tylko reset zasilania pomaga. Zaktualizuj soft. Jeśli pomoże, to to był ten problem. Jeśli nie, to wtedy do Mirkamario026 wrote: Sun Aug 16, 2026 8:48 am Właśnie zrestartowałem mu router i wszystkie urządzenia poza tym jednym się podłączyły. Będę się kontaktował z @Mirosław F.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
mario026
- Been thanked: 1 time
@klew zaktualizowałem oprogramowanie
Wersja oprogramowania
2.8.61
Ostatnie połączenie
16.08.2026, 13:41 (31 minut temu
zobaczymy czy jeżeli straci połączenie z serwerem (np. podczas aktualizacji serwera) to ponownie się podłączy.
Wersja oprogramowania
2.8.61
Ostatnie połączenie
zobaczymy czy jeżeli straci połączenie z serwerem (np. podczas aktualizacji serwera) to ponownie się podłączy.
Wszyscy mają prawo do szczęścia, ale nie wszyscy mają szczęście do prawa 
-
klew
Tam był problem taki, że bootloader potrafił się zawiesić losowo. A przy braku połączenia z serwerem, urządzenia próbują co kilka minut robić soft reset, więc mogą złapać zwiechę.mario026 wrote: Sun Aug 16, 2026 12:16 pm @klew zaktualizowałem oprogramowanie
Wersja oprogramowania
2.8.61
Ostatnie połączenie
Stąd problem była widoczny w takich scenariuszach
-
Noter
Witam,
u mnie też występują od jakiegoś czasu problemy, około raz w tygodniu , zazwyczaj wieczorami od godziny 19stej. Rano wszystko wraca do normy i urządzenia działają. Mam kilka kont na różnych serwerach ( stare konto na 6 oraz nowsze na 149 ) i problem występuje na obu. Jeśli utworzę hotspot z sieci komórkowej to urządzenia i supla faktycznie wstaje, ale tylko na chwile i później problem jest taki sam. Czy można wykonać jakaś analizę sieci, aby sprawdzić czy to problem po mojej stronie?
u mnie też występują od jakiegoś czasu problemy, około raz w tygodniu , zazwyczaj wieczorami od godziny 19stej. Rano wszystko wraca do normy i urządzenia działają. Mam kilka kont na różnych serwerach ( stare konto na 6 oraz nowsze na 149 ) i problem występuje na obu. Jeśli utworzę hotspot z sieci komórkowej to urządzenia i supla faktycznie wstaje, ale tylko na chwile i później problem jest taki sam. Czy można wykonać jakaś analizę sieci, aby sprawdzić czy to problem po mojej stronie?
-
klew
Zapytaj swojego dostawcy internetu, czy nie są obecnie celem ataków DDoS.Noter wrote: Mon Aug 24, 2026 6:55 am Witam,
Wcześniej mieliśmy problemy z dostawcą internetu w Paczkowie (problemyz serwerami od GG Buildera i kilka innych pomocniczych) i tam często było tak, że te ataki się zaczynały, albo nasilały około 19.
Jeśli masz możliwość to w trakcie problemów z siecią wykonuj:
viewtopic.php?p=240099#p240099
Są też analogiczne programy dostępne na Windows, Mac, Android, itd.