[Android] Wersja 26.08

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

myxhir wrote: Mon Aug 17, 2026 7:30 am Może źle napisałem. Chodzi o to że używam wersji beta 26.08 12.08.2026 20:48 (333) i tutaj nie zaciągło mi nowych ikon w wersji ciemnej, te które były wcześniej działają. NA telefonie z IOSem 26.07 tam to działa. Tutaj nie chodzi o to ze nie mam ikon w wersji ciemnej ale mam na Androidzie pomieszane czyli te co były w wersji ciemnej (szary kolor) się zaciągały a te nowe o dodałem dla wersji cmenej nie mająszarej obwódki tylko czarną jak dla trybu dziennego. Na IOS zaciągło się to poprawnie i tam one są szare

Zerknij na moje screny program krótki na pierwszym screnie jest szary (stara ikona która już była) i w tym kolorze powinny być 3 pierwsze ikony które są nowe a są na czarno z obwódką - dodałęm screena z komentarzem
Ok, to teraz rozumiem, dzięki za wyjaśnienie. Faktycznie w Android coś jest nie tak.
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

mipolansk wrote: Mon Aug 17, 2026 8:06 am
myxhir wrote: Mon Aug 17, 2026 7:30 am Może źle napisałem. Chodzi o to że używam wersji beta 26.08 12.08.2026 20:48 (333) i tutaj nie zaciągło mi nowych ikon w wersji ciemnej, te które były wcześniej działają. NA telefonie z IOSem 26.07 tam to działa. Tutaj nie chodzi o to ze nie mam ikon w wersji ciemnej ale mam na Androidzie pomieszane czyli te co były w wersji ciemnej (szary kolor) się zaciągały a te nowe o dodałem dla wersji cmenej nie mająszarej obwódki tylko czarną jak dla trybu dziennego. Na IOS zaciągło się to poprawnie i tam one są szare

Zerknij na moje screny program krótki na pierwszym screnie jest szary (stara ikona która już była) i w tym kolorze powinny być 3 pierwsze ikony które są nowe a są na czarno z obwódką - dodałęm screena z komentarzem
Ok, to teraz rozumiem, dzięki za wyjaśnienie. Faktycznie w Android coś jest nie tak.
Ja wczoraj zanim to odkryłem to myślałem ze cos nie tak z kolorami mam i przerabiałem ikony na coraz to bielsze aż na IOSie sprawdziłem że tam było wszystko w porządku :)
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
mipolansk

Ciekawe.. ten błąd jest tam od 3 miesięcy. Dziwne, że nikt wcześniej tego nie zgłaszał.
myxhir

mipolansk wrote: Mon Aug 17, 2026 9:19 am Ciekawe.. ten błąd jest tam od 3 miesięcy. Dziwne, że nikt wcześniej tego nie zgłaszał.
to długo się uchował, ja teraz zaczalem przerabiac ikony od podlewania i to się mi rzuciło w oczy. Natomiast ja od jakiegoś czasu zauważyłem że na Chmurze jak kiedyś mogłem wrzucać ikonki512x512 to one się fajnie same wyskalowały. Teraz jak wrzucę ikonę o rozmiarze większym niż sugerowany czyli chyba 130 px to obraz się źle skaluje i wygląda nie tak. Muszę mieć idealnie poniżej tej wartości
mipolansk

myxhir wrote: Sat Aug 15, 2026 7:58 pm Nie wiem czy to wina apki ale u żony mam na iPhone oficjalna nie betę a u mnie betę. Problem taki że nowe ikony które dodaje w trybie ciemnym nie zaciągają ikony trybu ciemnego. Chodzi o podlewanie codziennie co 2 dzień i pojedynczy
Nowa wersja powinna być dostępna. Daj znać czy problem rozwiązany.
myxhir

mipolansk wrote: Mon Aug 17, 2026 1:23 pm
myxhir wrote: Sat Aug 15, 2026 7:58 pm Nie wiem czy to wina apki ale u żony mam na iPhone oficjalna nie betę a u mnie betę. Problem taki że nowe ikony które dodaje w trybie ciemnym nie zaciągają ikony trybu ciemnego. Chodzi o podlewanie codziennie co 2 dzień i pojedynczy
Nowa wersja powinna być dostępna. Daj znać czy problem rozwiązany.
Teraz wszystko ok, na początku były domyślne a potem pobrało na nowo i jest ok :) dzieki
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8
Has thanked: 10 times

@mipolansk jest taki błąd w tej wersji, że apka nie odczytuje na starcie ustawienia przełącznika 'Obracanie ekranu', na to mi wygląda.

Miałem obracanie wyłączone, uruchomiłem apke, obróciłem ekran w poziom i się obrócił, a nie powinien. Wszedłem w ustawienia i włączyłem obracanie ekranu, sprawdziłem, że się obraca, po czym wyłączyłem. Teraz przy obrocie ekranu apka nie zmienia widoku. Ubilem ją i uruchomiłem ponownie, po czym obróciłem ekranem. Widok zmienił się na poziomy, a nie powinien.

Sprawdzałem tylko u siebie na Xiaomi 14t pro z androidem 16.
Może ktoś potwierdzić u siebie czy zachowanie jest takie samo?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Na S26 zachowanie aplikacji jest prawidłowe. Jeśli w systemie wyłączymy globalnie obracanie ekranu, to aplikacja nie reaguje na obrót telefonu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
myxhir

Na s23+ z A16 też ok
mipolansk

Sprawdziłem u mnie i wydaje mi się że też działa tak jak powinno.

Return to “Android”