ja na razie moge powiedzieć tyle - sprawuje sie tak jak na to liczyłem zasieg wcześniej na innym module miałem koło 20% (bez antenty) teraz jest około 35% choć pisząc tego posta widziałem jak zasięg sie zmienia z zakresu od 24 do 36% - tak czy inaczej jest lepjej.
Na razie czas pozwolił mi na podpiecie napedu bramy i to działa bez żadnych problemów. Jako, że napęd Daje infomracje o stanie bramy to wpiałem się również do napędu i mam infomracje o stanie bramy bez kontraktonów dodatkowych. Wcześniej miałem problem z tym, że mimo, że brama była zammknieta potrafiło mi przyjść dość często powiadomienie, o otawrtej bramie (mimo, że widziałem, że jej stan w supli jest zamknięty). W nowym module wszystko jest OK i ani razu nie daostałem takiego powiadomienia.
Do moduły można podpiąć 4 kontraktrony ja narazie mam podpięte 2 czyli brame i furtkę.
Zostało mi dodać otwieranie furtki, oraz podpiąć jeszcze stan kolejnej furtki oraz jak już mam możłwiość to dodam stan drzwi do wiatki gdzie mam narzędzia śmieci itp.
moduł jest mały jednak dla chcących mieć zewnętrzną antene prosze wziść pod uwage że podpięcie anteny też troszke miejsca zajmuje i wtedy modół już może nie być taki łatwy do schowania w napędzie ale coś za coś:)
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mSBW-02/ANT
Czy ktoś z testujących ma napęd NICE Robus 600? Zmieści się tam z tą anteną?voytekf wrote: Thu Aug 06, 2026 7:11 pm moduł jest mały jednak dla chcących mieć zewnętrzną antene prosze wziść pod uwage że podpięcie anteny też troszke miejsca zajmuje i wtedy modół już może nie być taki łatwy do schowania w napędzie ale coś za coś:)
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ja mam Nice Robus 600 (jeśli mnie pamięć nie myli). Tam starsze SBW-01 mieści się bez problemu. A ideą zewnętrznej anteny jest to, aby wyciągnąć ją poza obudowę. Pakowanie zewnętrznej antenki przy samym module mSBW nie powinno dać zauważalnej różnicy w sygnale.Robinson74 wrote: Fri Aug 07, 2026 7:16 amCzy ktoś z testujących ma napęd NICE Robus 600? Zmieści się tam z tą anteną?voytekf wrote: Thu Aug 06, 2026 7:11 pm moduł jest mały jednak dla chcących mieć zewnętrzną antene prosze wziść pod uwage że podpięcie anteny też troszke miejsca zajmuje i wtedy modół już może nie być taki łatwy do schowania w napędzie ale coś za coś:)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Myślę, że koledze chodziło o wymagane miejsce na wtyczkę i kabel antenowy. Jest tam wtyk prosty, więc trochę tego miejsca z przodu mSBW jest potrzebne.klew wrote: Fri Aug 07, 2026 8:37 am Ja mam Nice Robus 600 (jeśli mnie pamięć nie myli). Tam starsze SBW-01 mieści się bez problemu. A ideą zewnętrznej anteny jest to, aby wyciągnąć ją poza obudowę. Pakowanie zewnętrznej antenki przy samym module mSBW nie powinno dać zauważalnej różnicy w sygnale.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Czy wymagało to zrobienia otworka w obudowie napędu na kabel do anteny wi-fi?klew wrote: Fri Aug 07, 2026 8:37 am Ja mam Nice Robus 600 (jeśli mnie pamięć nie myli). Tam starsze SBW-01 mieści się bez problemu. A ideą zewnętrznej anteny jest to, aby wyciągnąć ją poza obudowę. Pakowanie zewnętrznej antenki przy samym module mSBW nie powinno dać zauważalnej różnicy w sygnale.
Czyli antenkę warto wyciągnąć np. na słupek bramy?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Tam chyba od spodu jest przepust kablowy.Robinson74 wrote: Fri Aug 07, 2026 10:42 amCzy wymagało to zrobienia otworka w obudowie napędu na kabel do anteny wi-fi?klew wrote: Fri Aug 07, 2026 8:37 am Ja mam Nice Robus 600 (jeśli mnie pamięć nie myli). Tam starsze SBW-01 mieści się bez problemu. A ideą zewnętrznej anteny jest to, aby wyciągnąć ją poza obudowę. Pakowanie zewnętrznej antenki przy samym module mSBW nie powinno dać zauważalnej różnicy w sygnale.
Czyli antenkę warto wyciągnąć np. na słupek bramy?
Co do ułożenia anteny, to ciężko powiedzieć coś na 100%
Najlepiej sprawdzić kilka ustawień
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Dokłądnie o to mi chodziłoRobert Błaszczak wrote: Fri Aug 07, 2026 9:41 amMyślę, że koledze chodziło o wymagane miejsce na wtyczkę i kabel antenowy. Jest tam wtyk prosty, więc trochę tego miejsca z przodu mSBW jest potrzebne.klew wrote: Fri Aug 07, 2026 8:37 am Ja mam Nice Robus 600 (jeśli mnie pamięć nie myli). Tam starsze SBW-01 mieści się bez problemu. A ideą zewnętrznej anteny jest to, aby wyciągnąć ją poza obudowę. Pakowanie zewnętrznej antenki przy samym module mSBW nie powinno dać zauważalnej różnicy w sygnale.
udało sie podpiąć do moduły stany 2 furtek + wykorzystałem 1 wejście na skrzynke na listy. Ogólnie wszystko działa bez zarzutu poza tym, że skrzynke musze jakoś skonfigurować. Na razie przychodzi mi powiadomienie, oraz w aplikacji widze stan sie zmienia jak sie skrzynke otwiera ale jak sie zamknie to nie zostaje info o poczacie. no al eto na spokojnie. W wolnym czasie podepne jeszcze pod 2 sterowanie furtke aby otwiera l sie elektrozawór - w tym momencie furtka sterowana jest tylko z domofonu/aplikacji lub też przycisku