SUPLA Scripts
-
mzw
Rzeczywiście wygląda na to, że maksymalnie po 1 minucie już widzi. Nie przyszło mi do głowy żeby chwilę zaczekać. Dzięki za odpowiedź.miko1282 wrote: Thu Jul 05, 2018 11:29 am Zauważa stan, ale po około 5 minutach dopiero zobaczy supla script zmianę stanu
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
W celu niezajechania serwerów supli (mimo braku quoty), w skryptach dołożony jest 60-sekundowy cache na odczyt stanu kanałów. Przy zmianie stanu ze skryptów aplikacja go czyści i zawsze odczytuje stan na nowo. Przy zmianie stanu z zewnątrz, może pojawić się w najgorszym przypadku minutowe opóźnienie.
-
becON
- Has thanked: 1 time
Dlaczego Twoje skrypty od tej wersji nie otwierają się w okienku HTML (nie wiem jaka jest tego dokładna definicja), a odpalają za każdym razem domyślną przeglądarkę ze wszystkimi otwartymi zakładkami?fracz wrote: Mon Jun 18, 2018 10:01 am Nowa wersja v2.8.1:
- SUPLA Rhythm Code Recorder
- Możliwość włączania/wyłączania w scenach kanału z fukncją STAIRCASETIMER
- Możliwość procentowego otwaracia rolety w scenie (20%, 40%, 60%, 80%)
- Wyświetlenie procentowego otwarcia rolety po sprawdzeniu stanu w kokpicie
-
Sibikk
Cześć i czołem.
Wojtku cały czas mam problem ze scenami, Nie wykonują się akcje zasłoń odsłoń dla rolet(zaworów) sterowanie jest na RPI0, kanały są widoczne w skryptach, scena zapisana ale brak akcji. Możesz sprawdzić gdzie tkwi problem?
Kanały ID34329 ID34330
Wojtku cały czas mam problem ze scenami, Nie wykonują się akcje zasłoń odsłoń dla rolet(zaworów) sterowanie jest na RPI0, kanały są widoczne w skryptach, scena zapisana ale brak akcji. Możesz sprawdzić gdzie tkwi problem?
Kanały ID34329 ID34330
-
kospan
A ja nadal szukam odpowiedzi czy na ESP12/ Wemos da się zrobić 3 przekaźniki i 3 czujniki temp ? tzn jedno urządzenie a 3 oddzielne termostaty / czy schematy włączeń ?
-
michael
Zauważyłem w skryptach taki ficzer w zmiennej czujnika poczty 
Mianowicie jest tak:
zwraca, że
a ikonka jest pusta.
Oczywiście zamieniłem sobie te słowa miejscami i jest OK, ale wiadomo
Mianowicie jest tak:
Code: Select all
{{6|hi|bool:nie ma,jest}}Code: Select all
jestOczywiście zamieniłem sobie te słowa miejscami i jest OK, ale wiadomo
-
maras
Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.
O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sprawdź teraz. Była aktualizacja serwerów i przez chwile API mogło być niedostępne na niektórych serwerach.maras wrote: Wed Aug 15, 2018 4:49 pm Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
becON
- Has thanked: 1 time
Spamer poniżej!pzygmunt wrote: Wed Aug 15, 2018 5:50 pmSprawdź teraz. Była aktualizacja serwerów i przez chwile API mogło być niedostępne na niektórych serwerach.maras wrote: Wed Aug 15, 2018 4:49 pm Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.