Poradziłem sobie z tym błędem.lesny8 wrote: Mon Aug 27, 2018 11:28 pm Skompilowałem pakiet nettle i zainstalowkałem
Pobrałem supla-esp-signtool skompilowałem i próbowałem wygenerować klucz, ale dostaje taki błąd
Kod: Zaznacz cały
~/SUPLA/supla-esp-signtool-master/Release$ ./supla-esp-sigtool -k klucz -g
./supla-esp-sigtool: relocation error: ./supla-esp-sigtool: symbol mpz_set_ui, version HOGWEED_4 not defined in file libhogweed.so.4 with link time reference
Próbowałem, różne wersje nettle, myślałem, że to może tu tkwi przyczyna, ale za każdym razem dostaję to samo![]()
Konfigurowałem wszystkie testowane wersje nettle z opcją --enable-mini-gmp i instalacja przechodziła, ale niestety próba użycia już wywoływała błąd jak w poprzednim poście. Doinstalowałem zatem libgmp-dev by nie używać tej opcji i znalazłem w dokumentacji jakie są rekomendowane flagi dla linkera dla aplikacji używających publicznego klucza.Zmodyfikowałem linker i w końcu mogłem wygenerować klucze, wystarczyło się przespać i do tematu podejść jeszcze raz
Zacząłem cieszyć się jak dziecko na widok lizaka, ale napotkałem kolejne trudności
Skompilowałem soft z ustawioną wartością
Code: Select all
#define SUPLA_ESP_SOFTVER "2.7.0"Code: Select all
#define SUPLA_ESP_SOFTVER "2.7.2"Na serwerze utworzyłem plik ze skryptem w php, żeby wymuszał pobieranie, po wpisaniu ścieżki. Przetestowałem na kompie w przeglądarce, pobieranie plików rozpoczyna się.
Dodałem wpisy odpowiednio do tabeli esp_update.
Skonfigurowałem moduł, podpiął się do Clouda.
Wszedłem w tryb konfiguracji Firmware update = Yes
Zapisałem i wyszedłem.
W terminalu niestety nic nadzwyczajnego się nie zadziało. Soft sie nie pobrał i nie zaktualizował. Zacząłem szukać po kolei funkcji wywoływanych w procesie aktualizacji.
Doszedłem zdejmując komentarz z loga do tego, że w funkcji supla_esp_update_url_result w przekazywanej do niej strukturze url_result zmienna exists =0 i dlatego nie idzie dalej
Code: Select all
Firmware -- exists = 0, host = , port = 0, path = Device_name jest kropka w kropke wersja na bazie jest wyższa, może brakuje mi w bazie jeszcze jakiejś procedury, albo jakiejś zmiennej w definicji płytki?
Kopię się z tym już 3 dzień i nic, przespanie się tym razem nie pomogło
Chciałem na koniec zrobić tutka dla wszystkich ale ostatni puzel mi został.
Mistrzu pomóż proszę. Co może być jeszcze nie tak?