Automatyczne włączanie urządzenia po zadanym czasie

cosmita

Witam,

Mam taką sytuację i nie wiem czy uda się to w prosty sposób wykonać z Supla + Supla Zamel sterownik 2-kanałowy Wi-Fi ROW-02

Mam termostaty wpięte w szynę zasilaną 220V która jest po prostu wpięta do prądu. Takie listwy mam dwie.
Potrzebuję rozwiązania takiego, że klikam wyłącz i obie listwy się wyłączają i np. po 30 minutach (zaprogramowany czas) automatycznie się włączą. Idealnie byłoby gdyby było coś na szynę DIN żeby wstawić do rozdzielni. Bardzo podoba mi się Supla i będę szukać informacji ale widzę rozwiązań jest od groma.

Póki co przyda mi się takowe jak opisałem aby wyłączyć termostaty przy wietrzeniu domu zimą i nie musieć pamiętać, żeby je włączyć po np. 30-60 minutach.

dajcie znać
pozdrawiam
Marcin
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
cosmita

To dość drogie rozwiązania, nie ma możliwości ustawienia skryptu jakiegoś przy standardowym zastosowaniu np. sonoff w supla-scripts?
cosmita

Witam ponownie,

Czy dobrze rozumiem, że jeśli skorzystam z supla-scripts to mogę uruchomić scenę z opóźnieniem i np. wykonać pod przyciskiem w smartfonie właśnie "wyłącza" zasilanie z gniazdka a następnie po 3600s zasilanie ma zostać przywrócone? To by załatwiało sprawę jaką opisałem nawet z wykorzystaniem SONOFF S20 - WTYCZKA STEROWANA WIFI SMART SOCKET

Proszę mnie poprawić jeśli się mylę, dopiero zaczynam przygodę :)

pozdrawiam
Marcin
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Dokładnie tak.
cosmita

Dzięki za odpowiedź :) dam znać czy udało mi się bezproblemowo zastosować rozwiązanie jak zakupię sonoffa do testów :)
dawahey

I co udało się?

Return to “Pomoc”