Instrukcja instalacji

Sterowniki bramowe i osłonowe
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8454
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt gru 01, 2017 5:14 pm

Jack77 pisze:
pt gru 01, 2017 4:45 pm
Jack77 jeżeli uda się Tobie rozwiązać zagadnienie informacji o stanie skrzydła bramy to daj znać. Sam noszę się z zamiarem zakupu tego modułu od NICE o ile będzie obsługiwał taką funkcję.
Pozdrawiam.
Dzwoniłem do nich dzisiaj i można to zrobić manualnie bez O-View (to zachęca do zakupu bo nie trzeba wzywać instalatora). Technik podał mi na sucho krok po kroku jak to zrobić na centralce w napędzie ROBUS 600 bo taki akurat posiadam - nie wiem czy będzie to uniwersalne dla innych napędów. Ale skoro w tym można to w innych zapewne również :)
[/quote]

Jak Ci się uda to opisz krok po kroku dla potomnych.
Marko
Posty: 14
Rejestracja: śr lis 15, 2017 8:46 pm

sob gru 02, 2017 11:28 am

Jak Ci się uda to opisz krok po kroku dla potomnych.
Dla współczesnych też ;) mi bardzo by się przydał taki opis.
Jack77
Posty: 7
Rejestracja: wt lis 21, 2017 9:44 am

wt gru 05, 2017 10:20 am

Poskładam notatki i skrobnę w wolnej chwili :)
groszek33
Posty: 49
Rejestracja: ndz lut 11, 2018 12:15 pm

czw kwie 19, 2018 3:07 pm

Jack77 pisze:
wt gru 05, 2017 10:20 am
Poskładam notatki i skrobnę w wolnej chwili :)
Cześć
Czy mozemy liczyć na jakieś informacje?


Pzdr
Kto pyta nie błądzi:))
Sk_uter
Posty: 154
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pt cze 22, 2018 4:24 pm

Właśnie też chciałbym dowiedzieć się czy do napędu bramy Wiśniowski model MIDO da się jakoś podłączyć czujnik położenia bramy?
feszter
Posty: 80
Rejestracja: pn lip 30, 2018 7:36 pm
Lokalizacja: Wodzisław Śl.

pt wrz 14, 2018 3:50 pm

Jakiś pomysł gdzie podpiąć (krańcówki) IN1 i IN2 w Nice Robo 500?
Obrazek

Zasilanie wpięte mam w PIN 8,9
Sterowanie 12 P.P. i 10 Alt
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8454
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt wrz 14, 2018 4:13 pm

feszter pisze:
pt wrz 14, 2018 3:50 pm
Jakiś pomysł gdzie podpiąć (krańcówki) IN1 i IN2 w Nice Robo 500?


Zasilanie wpięte mam w PIN 8,9
Sterowanie 12 P.P. i 10 Alt
Chyba jedyna opcja to podpięcie się pod lampę ostrzegawczą, ale zależy jak ta lampa reaguje. Jeżeli tylko świeci w momencie pracy silnika to
też się nie nadaje. Musisz sprawdzić miernikiem co się tam "dzieje" podłącz go do zacisków 4,5 i sprawdź zmiany napięcia w zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta.

EDIT. Tylko uważaj bo na tych zaciskach może być 230V. Instrukcja tego nie określa!!!
feszter
Posty: 80
Rejestracja: pn lip 30, 2018 7:36 pm
Lokalizacja: Wodzisław Śl.

sob wrz 15, 2018 4:38 pm

Kupiłem najtańszy hermetyczny kontaktron satela za 10zl i po problemie. Ladnie pokazuje jak brama jest zamknieta :) .
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8454
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob wrz 15, 2018 5:05 pm

feszter pisze:
sob wrz 15, 2018 4:38 pm
Kupiłem najtańszy hermetyczny kontaktron satela za 10zl i po problemie. Ladnie pokazuje jak brama jest zamknieta :) .
To też jest rozwiązanie ;)
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob wrz 15, 2018 8:12 pm

Hermetyczny za 10zł??? :shock: Który model? Chyba nie B-1? Daj znać jak Ci zamarznie :D
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
ODPOWIEDZ