hasło i login do supli w raspberry
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Gdzie znajduja się dane zapisane do logowania w raspberry ? Zainstalowałem obraz supli czysty i nie moge się zalogować bo nie przyjmuje hasła a na meila tez nie wysyła i chciałem ręcznie edytować ale nie wiem gdzie to jest zapisane.
-
michael
# --------------------------------------
# CLOUD (https://raspberry_ip_address)
User: pi@raspberrypi
Password: raspberry
# RASPBIAN
User: pi
# MySQL
User: root
# OTHER
Server config: /etc/supla-server/supla.cfg
IO Device config: /etc/supla-device/supla.cfg
Support: https://forum.supla.org
-
michael
Nie rozumiem za bardzo o czym piszesz.
Wkleiłem Ci plik readme, który jest razem z obrazem Supli.
Tam są wszelkie hasła do logowania.
Wkleiłem Ci plik readme, który jest razem z obrazem Supli.
Tam są wszelkie hasła do logowania.
-
byniom
Wgrałem wczoraj obraz który mam od wdóch lat , czyli goły obraz supli do którego musze się zarejestrować. Nie mogę się zarejestrować bo supla z raspberry nie wysyła na meila danych do zalogowania. To co mi przesłałeś to sprawdziłem na obecnie pracującej supli na raspberry i tam takich danych nie mam . Na praacującej narazie supli chciałem znaleźć te dane żeby potwierdzić że faktycznie w tych plikach się znajdują. Pliki fizycznie są w tych miejscach ale nie ma tego co mi przysłałeś a nawet nie ma moich obecnych danych do logowania na które teraz się loguję a jak wgram nowy obraz to chciałem ręcznie te dane sobie wpisać. Kiedyś jak pierwszym razem wgrałem ten obraz to była taka sama sytuacja i wszedłeś przez teamviewer i mi to wpisałeś ale teraz chciałem sam to zrobić dlatego się zapytałem w którym miejscu to zmieniałeś. 
-
michael
aaa 
Zmieniałem to bezpośrednio w bazie danych
Zmieniałem to bezpośrednio w bazie danych
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Jeśli obraz jest zaktualizowany do najnowszej wersji, możesz stworzyć potwierdzonego użytkownika z konsoli:
Code: Select all
php bin/console supla:create-confirmed-user-
byniom
Nie jest zauktualizowany . Musze jeszcze raz nagrac na kartę i dopiero zrobię aktualizację. Mówimy o tej aktualizacji v2.0-2.1 , nie dockerowej. Ale wtedy Michael mi to zrobił zdalnie a teraz chciałem sam i nie wiem gdzie wpisać 
-
michael
Ja co prawda nie mam docker'a, ale paradoksalnie polecam Ci zrobić tą instalację Docker'ową. Będziesz miał najnowsze aktualizacje bez "zabawy".
-
byniom
Łatwo powiedzieć
, chciałem to zrobić na orange pi ale nie wychodzi . Niby wszystko się instalowało ale na koniec wychodziło tak jak by dockera nie zainstalowało natomiast na raspberry jakoś nie chcę bo wszystko mi na tym chodzi , jak popierdzielę to zostanę bez smart domu
Dlatego chciałem zrobić sobie suplę od nowa i zostawić ta kartę jako wyjście awaryjne to raz a dwa cały czas walczę z tym że moja supla przestała przyjmować moduły napisane w arduino . Nawet te starsze co kiedyś chodziły teraz niw sa widoczne . Zamówiłem raspberry pi zero do testów żeby nie ruszać tego co mam teraz . Szkoda że na orange nie działa bo mam dwa komputerki to wtedy można by było mieszać .