Rejestrację mam włączoną. podejrzewam że cały problem z tymi modułami co mają w sobie arduino to problem może leżeć po stronie mojego routera bo 2 miesiące temu wymienili mi na najnowszego funboxa i router nie widzi tych komputerków ornage pi ale jak przeskanuję jakimś programem do skanowania sieci to w nim sa podane i maja adresy ip i mac. tylko dziwne jest to że w cloudzie na serwerze są widnoczne a w raspberry nie . Nagram obraz na kartę do rspberry i spróbuję zainstalować wersję dockerową .
Nie masz przypadkiem włączonej izolacji użytkowników w funboxie? Może tu jest problem? Bo skoro jesteś wewnątrz sieci LAN, to portów przekierowywać nie musisz
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Nie wiem o czym piszesz ale nic nie włączałem żadnych takich dziwnych rzeczy. Przywróciłem nawet do ustawień fabrycznych i ustawiałem od nowa to też nic nie dało. Dziwne jest to że cloud przyjmuje a ten rapsberry już nie gdzie wczęsniej było. Nie mam punktu zaczepienia żeby coś sprawdzać bo co mogłem to sprawdzałem . Karta do raspberry wgrana którą miałem od początku to przywróciłem jej kopie i też nic. Sprawdzałem na wemosach i na nodemcu bo myślałem że to wina samych modułów.
Chodzi ci co podaję jak programuję przez arduino wemosa albo inny moduł ? jak podaję dane serwera to podaję domenę bo mam wykupioną na NO-IP i tak było do tej pory.
To w takim razie przekieruj porty 2015 i 2016 dla ip maliny
Przekierowane , nawet zamiast domeny w mdule podawałem adres lokalny maliny i też nic . Wszystkie inne programy chodzą prócz tych w arduino. Jeden moduł który był dawno zaprogramowany w arsuino działa ale inne już sa niewidzoczne