mieliście taki przypadek , 3 sztuki zaprogramowałem ,a 4 szt z tymi samymi ustawieniami poszła na 100% , ALE brak wi fi supla name,
jak wgram w andurino clear eprom przykład to widnieje ESP 233553422jakis tam ,natomiast supli brak, co moze być ?
wemos d1 mini brak wi fi
-
mihu
nie .. jak wgram przykładowy szkic w andurino to mi po zaprogramowaniu widzi wi fi ESp24354655 , a jak wgram obojętnie jaki plik z supli do wemosa to brak wi fi
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Jak wgrasz program napisany w arduino to wystarczy że zrobisz reset modułu lub zdejmiesz zasilanie na chwilę to widzi i jest połaczone od razu natomiast programy pisane nie w arduino to musisz po zaprogramowaniu wejść w ustawienia np. w telefonie i zalogować się do sieci jaką ten modu generuje i potem przez przeglądarkę w telefonie wejśc na adres 192.168.4.1 i tam przeniesie cię do konfiguracji z twoją siecią.
-
Espablo
1 - pokaż z jakimi ustawieniami wygrywasz soft do modułu i jakim programem,
2 - wgraj sobie na testy inCan lub inCan-Easy - prawidłowo wgrany soft to szybko migajaca dioda,
3 - po wgraniu softu zresetuj moduł i odczekaj chwilę na pojawienie się sieci Supla,
4 - przeczytaj FAQ viewtopic.php?f=23&t=2108
5 - i na koniec nie andurino tylko arduino
2 - wgraj sobie na testy inCan lub inCan-Easy - prawidłowo wgrany soft to szybko migajaca dioda,
3 - po wgraniu softu zresetuj moduł i odczekaj chwilę na pojawienie się sieci Supla,
4 - przeczytaj FAQ viewtopic.php?f=23&t=2108
5 - i na koniec nie andurino tylko arduino
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
mihu
flash.bin-------->0x00000
.irom0text.bin---->0x40000
program ESP8266Flasher i ESPFlashDownloadTool_v3.6.3
inCan za pierwszym razem migał była supla skonfigurowałem i po odłączeniu zasilania już nie było ani w supla ani w cloudzie
ładuje pliki jeszcze raz niby dioda miga ale brak wi fi AP Supla
zmieniam SPI MODE ale bez skutku
.irom0text.bin---->0x40000
program ESP8266Flasher i ESPFlashDownloadTool_v3.6.3
inCan za pierwszym razem migał była supla skonfigurowałem i po odłączeniu zasilania już nie było ani w supla ani w cloudzie
ładuje pliki jeszcze raz niby dioda miga ale brak wi fi AP Supla
zmieniam SPI MODE ale bez skutku
-
Espablo
przed wgrywaniem wyczyść moduł
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
slawek
Spróbuj zmienić na ESPFlashDownloadTool_v1.2 - ja z tym v3.6.3 miałem same problemy... dobrze działa w nim tylko ERASE 
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
potwierdzam, tez z najnowsza wersja mam problemy, raz dział wyśmienicie a raz muszę wracać do v1.2 (szczególnie przy esp01 i sonoff'ach baisic)slawek wrote: Sun Sep 23, 2018 3:06 pm Spróbuj zmienić na ESPFlashDownloadTool_v1.2 - ja z tym v3.6.3 miałem same problemy... dobrze działa w nim tylko ERASE![]()