Co wyświetla Putty? Po wgraniu softu moduł emituje sieć Supla, ale może się pokazać nawet za 1 minnitzsche wrote: Sun Sep 30, 2018 1:12 pm Prosiłbym o pomoc, co robię źle. Po wgraniu sonoff basic nie uruchamia się.
Wgrywane na stary soft, jak i kasowany.
Po wgraniu każdego innego sonoff wstaje.
Jakaś sugestia?
Firmware Multiboard
-
Espablo
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
PioKar
Ja to robię Vers: 3.6.4 bo taką znalazłem w necie i ma ERASE do wykasowywania i potrzebowałem wersjęogarniającą ESP 8285
Zawsze na początku robię ERASE i wyłącz włącz z wprowadzeniem w tryb programowania.
Nie raz nie ma połączenia.
Czasem się wiesza zmieniam DIO na DOUT
I w końcu jest ok.
Trzeba kombinować.
i dodam że basic u mnie sieć SUPLA pokazuje od razu po resecie.
Zawsze na początku robię ERASE i wyłącz włącz z wprowadzeniem w tryb programowania.
Nie raz nie ma połączenia.
Czasem się wiesza zmieniam DIO na DOUT
I w końcu jest ok.
Trzeba kombinować.
i dodam że basic u mnie sieć SUPLA pokazuje od razu po resecie.
-
Espablo
To jest prawidłowy objaw. Restart modułu powoduje wczytanie ustawień dot. danego modułu.andrzejano wrote: Sun Sep 30, 2018 11:24 am @Espablo Ważne. Restart sieci nie uruchamia wskazań pomiaru dht22 w sonoff touch.Reset zasilania dopiero uruchamia
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
nitzsche
Przy próbie połączenia przez Putty pokazuje:
Przy ustawieniach:
Na innym sofcie ten sonoff pokazuje:
więc ustawienia chyba są poprawne.
Takie moje spostrzeżenie - twój soft wgrywa się zdecydowanie szybciej od pozostałych które do tej pory wgrywałem ( tak 1/3 czasu) może to ci coś podpowie...
Takie moje spostrzeżenie - twój soft wgrywa się zdecydowanie szybciej od pozostałych które do tej pory wgrywałem ( tak 1/3 czasu) może to ci coś podpowie...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by nitzsche on Sun Sep 30, 2018 5:36 pm, edited 1 time in total.
-
Espablo
Może pobrałeś jakieś niekompletne pliki. Pobierz jeszcze raz

-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
Pytanko : Jak wprowadziłeś swojego touch 3CH w tryb flash mode ? :soren wrote: Sun Sep 30, 2018 8:08 am Ja tylko dodam że na sonofie touch 3 kanałowym soft dziala idealnie.
- orzez zwarcie GPIO0 (rezystora R19) do GND ?
- czy wg instrukcji : https://www.youtube.com/watch?v=yj3_6oKUh1w , czyli :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
soren
W tryb faszowania wprowadzilem sonofa standardowo poprzez zwarcie GPIO0 do masy przed podłączeniem do portu USB
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
Czekam az mi z Chin przydzie Touch 2CH do testów żeby spróbować wgrać multiboard od @espablo. Ale jak dojdzie to spróbuje tej prostszej metody z tego filmiku (zamiast tego jak Ty zrobiłeś czyli GPIO <-> GND i podłączenie do portu USB) czyli :soren wrote: Sun Sep 30, 2018 6:31 pm W tryb faszowania wprowadzilem sonofa standardowo poprzez zwarcie GPIO0 do masy przed podłączeniem do portu USB
- podłączam sonoffa
- naciskam główny przycisk
- naciskam reset na płytce sonoffa
- puszczam reset
- puszczam główny przycisk
zobaczymy czy się uda
-
Espablo
Powinno się udać bo jeden Button jest właśnie na GPIO0. Hehe nie wiem tylko czy akurat ten z filmu