ESP8266 12E w trybie programowania

byniom
Been thanked: 1 time

Nie poradziłem sobie z serwerem supla na rpi bo przyczyna leży chyba po stronie modemu neostrady i przeszedłem na ogólnego clouda . Część modułów już mi sie udało przeprogamować bo zmieniałem na wemosy natomiast mam problem z modułami na esp8266 12e . Nie pamiętam jak je programować tzn. Podpina programator i w trakcie programowania mam zwarte do masy GPIO 0 i moduł się programuje ale nie pamiętam jak wejśc w tryb konfiguracji . Na wemosach idzie to gładko natomiast tutaj za chiny nie moge sobie przypomnieć jak to zrobić a przekopywać całe forum to jakoś nie mam ochoty . Może ktoś podpowiedzieć jak wejśc w tryb konfiguracji po zaprogramowaniu ?
Espablo

Tryb konfiguracji włącza się automatycznie po wgraniu. Jaki soft?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
alankedzior

A nie wystarczy się podłączyć przez WiFi i następnie wpisać w przeglądarkę adres IP jak dobrze pamiętam czy się mylę?
byniom

Żeby się połączyć po wifi to muszę go wprowadzić w taki tryb i własnie zapomniałem jak to się robi po wgraniu programu. Czy przed odłączeniem napięcia po zaprogramowaniu mam odpiąc gpio 0 ?
Espablo

Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
byniom

Dzięki , z tym GPIO 0 się motałem bo nie wiedziałem kiedy ma być podpięte a kiedy odpięte :).

Return to “Pomoc”