Firmware Multiboard

Espablo

Bobek1983 wrote: Wed Oct 03, 2018 3:53 pm @Espablo po uwadze @besix dotyczącej Yunshana bez sprawdzania wcześniejszej wersji Multiboarda wgrałem nową wersję do Yunshana i niestety nie mam wyboru bramy tylko włącznik światła. Wydaje mi się, że wcześniejsza wersja była ok :). Da się coś zrobić?

Tak, przestawić button na bistable.
Lector wrote: Tue Oct 02, 2018 10:08 pm Niestety dioda dalej zachowuje się jak ON.
Dziwne, na moim testowym sonoffie działa dobrze :D
IMG_20181003_174347.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
andrzejano

@Espablo w trybie bistabilny sonoff basic ustawiony na gate po zamknięciu styku czujnika otwarcia nie loguje się do cloud .Rozwarcie NO i zresetowanie pozwala dopiero szybko się zalogować.prosze sprawdz to.Z rejestrowaniem basic to samo ,dopiero po rozwarciu i restarcie -wchodzi.Inaczej nie
Espablo

Wychodzi na to, że GPIO1 nie może być zwarte do masy podczas startu. Zamieniłem miejscami sensor i czujnik temp. Sprawdź teraz.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
andrzejano

A gdyby wykorzystać piąty pin gpio14 na czujnik...tak miałem w poprzednim sofcie
Bobek1983

Czy jest możliwość do Yunshana dodać obsługę uruchomienia przekaźnika poprzez przycisk dzwonkowy? Po "rozmontowaniu" na spodzie ESP znalazłem takie oznaczenia...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Bobek1983 on Wed Oct 03, 2018 6:40 pm, edited 1 time in total.
slawek

Szkoda było "rozmontowywać"... ;) na necie masz pełno zdjęć z opisem tego modułu
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Espablo

Bobek1983 wrote: Wed Oct 03, 2018 6:36 pm Czy jest możliwość do Yunshana dodać możliwość uruchomienia przekaźnika poprzez przycisk dzwonkowy? Po "rozmontowaniu" na spodzie ESP znalazłem takie oznaczenia...
Nie potrzebnie go rozmontowałeś. Ja wiem co tam jest napisane :)
Przycisk dzwonkowy = monostable
andrzejano

Espablo wrote: Wed Oct 03, 2018 6:02 pm Wychodzi na to, że GPIO1 nie może być zwarte do masy podczas startu. Zamieniłem miejscami sensor i czujnik temp. Sprawdź teraz.
po zamianie nie uruchamia sieci nie nadaje,spróbuj gpio 14 na czujnik gpio 3 temperatura
Last edited by andrzejano on Wed Oct 03, 2018 7:32 pm, edited 1 time in total.
besix

Espablo sprawdziłem dziś soft z modułem Yunshan i teraz to wszystko śmiga jak należy . Dzięki za dobrą robotę
soren

Wgrywam soft do incan proces przebiega bez problemów potem wyciagam programator z portu USB wkładam spowrotem dioda szybko miga tylko sieć wifi sie nie pojawia nawet po godzinie

Return to “Nowości”