Firmware Multiboard

miko1282
Posty: 434
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz paź 07, 2018 6:10 pm

A czy H801 da radę dodać ? 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 548
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz paź 07, 2018 7:29 pm

Espablo pisze:
ndz paź 07, 2018 5:34 pm
@Lector sprawdź jak będzie działać z tym softem
Nie wiem co zrobiłeś cudotwórco ale teraz jest OK :)

A już myślałem ze moduł zepsuty :P

Na szybko wgrałem poprzedni soft, no i jest jak było dioda przygaszona.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz paź 07, 2018 8:04 pm

Lector pisze:
ndz paź 07, 2018 7:29 pm
Nie wiem co zrobiłeś cudotwórco ale teraz jest OK :)

A już myślałem ze moduł zepsuty :P

Na szybko wgrałem poprzedni soft, no i jest jak było dioda przygaszona.
Czary :lol:
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
miko1282
Posty: 434
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pn paź 08, 2018 3:53 pm

Czy była by jakaś możliwość dodania softu, który by miał sterowanie jednym bądź dwoma przekaźnikami(gate), oraz aby były do wyboru 3 czujniki (2 do bramy i jeden do poczty ?)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 08, 2018 4:31 pm

Jest soft 2x przekaźniki i 2x sensory
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andrzejano
Posty: 271
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn paź 08, 2018 5:27 pm

@Espablo w sonoff basic nie widzi ds18b20 na gpio1-Tx, sprawdz prosze.
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pn paź 08, 2018 6:21 pm

andrzejano pisze:
pn paź 08, 2018 5:27 pm
@Espablo w sonoff basic nie widzi ds18b20 na gpio1-Tx, sprawdz prosze.
mi się pokazał jak dodałem pull-up 4,7k ;)
andras
Posty: 299
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pn paź 08, 2018 6:41 pm

Witam

Czy istnieje soft 3 razy socket + ds18b20 ?
wsosniak
Posty: 405
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn paź 08, 2018 6:51 pm

Witam
do sonoff basic-a wgrałem mulitborad (pobrana wersja z 1 pazdziernika) , podczas konfiguracji urządzenia wybrałem board SONOFF BASIC, po restarcie, ustawiłem czujnik temepratury DHT22, przyciski na monostable, sam sonoff jako przełącznik działa . Dzisiaj przyszedł mi czujnik DHT22 , podłączyłem go ale niestety w aplikacji dalej nie pokazuje zadnych wskazań temperatury i wilgotności. Co robie nie tak ? źle podłączony czujnik do sonoffa ? pomózcie :)
Na zdjęciu pokazane jest jak to podłączyłem
Załączniki
WP_20181008_20_37_10_Pro.jpg
WP_20181008_20_37_10_Pro.jpg (261.69 KiB) Przejrzano 1551 razy
Ostatnio zmieniony pn paź 08, 2018 6:58 pm przez wsosniak, łącznie zmieniany 1 raz.
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pn paź 08, 2018 6:58 pm

wsosniak pisze:
pn paź 08, 2018 6:51 pm
Witam
do sonoff basic-a wgrałem mulitborad (pobrana wersja z 1 pazdziernika) , podczas konfiguracji urządzenia ustawiłem czujnik temepratury DHT22, przyciski na monostable, sam sonoff jako przełącznik działa . Dzisiaj przyszedł mi czujnik DHT22 , podłączyłem go ale niestety w aplikacji dalej nie pokazuje zadnych wskazań temperatury i wilgotności. Co robie nie tak ? źle podłączony czujnik do sonoffa ? pomózcie :)
Na zdjęciu pokazane jest jak to podłączyłem
z tego co widzę to żółty kabel dane wepnij pod 3pin i sprawdz
ODPOWIEDZ