SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1776
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt paź 23, 2018 7:12 am

Super!

Ale wybacz, nie ciesze się Twoim sukcesem bardzo. Nie mam pojęcia co z tym zrobić -.-'

Potwierdź, że po wykonaniu docker images masz na liście kontener z PHP i jego identyfikator zaczyna się od 7e11cf36?

https://github.com/docker/for-linux/issues/463
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

wt paź 23, 2018 12:23 pm

fracz pisze:
wt paź 23, 2018 7:12 am
Super!

Ale wybacz, nie ciesze się Twoim sukcesem bardzo. Nie mam pojęcia co z tym zrobić -.-'

Potwierdź, że po wykonaniu docker images masz na liście kontener z PHP i jego identyfikator zaczyna się od 7e11cf36?

https://github.com/docker/for-linux/issues/463
Tak, mam taki (patrz załącznik).
Załączniki
Kontener-PHP.PNG
Kontener-PHP.PNG (2.89 KiB) Przejrzano 2425 razy
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

śr paź 24, 2018 11:03 am

Teraz mam pytanie, wykonując apt-get update, mam docker-a do zaktualizowania (z wersji 18.03.0-ce do 18.06.1-ce), jeżeli to zrobię to czy kontener Supla script będzie nadal działał, czy nie?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1776
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr paź 24, 2018 12:59 pm

Tylko Ty się możesz o tym dowiedzieć :-D
THEND
Posty: 26
Rejestracja: śr paź 17, 2018 12:46 pm

śr paź 24, 2018 7:02 pm

fracz pisze:
śr paź 24, 2018 12:59 pm
Tylko Ty się możesz o tym dowiedzieć :-D
Potwierdzam, po upgrade Dockera wszystko działa poprawnie.
Sibikk
Posty: 301
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

ndz paź 28, 2018 5:37 pm

Cześć, mam problem z termostatami nie ładuje się podgląd. Jakaś awaria?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1776
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz paź 28, 2018 7:30 pm

Jest jakiś wzmożony ruch rzeczywiście, ale wszystko pracuje w normie. Czy nieladowanie jest okraszone jakimś błędem?
Sibikk
Posty: 301
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

ndz paź 28, 2018 8:33 pm

Nie, ino skaczące kropki.
Problem pojawił się po zmianie urządzen w termostacie
eZekiel
Posty: 11
Rejestracja: wt paź 23, 2018 11:00 am

pn paź 29, 2018 9:49 am

Mam pytanie, może ktoś ma jakiś pomysł, jak to zrobić w supla scripts.

Na grzejnikach założone głowice elektrotermiczne sterowane modułami sonoff basic z czujnikami temp. i wilg. DHT11. W kotłowni piec, na którym będzie czujnik temp. podpięty do sonoffa basic. Chodzi o to, żeby grzejniki nie otwierały się pomimo spadku temperatury do poziomu ustawionego w termostacie jeśli w piecu się nie pali (czyli temp. z czujnika na piecu będzie niższa niż jakaś tam ustalona).
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1776
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn paź 29, 2018 11:44 am

Taką funkcjonalność możesz osiągnąć późniejszą ewolucją pomysłu: viewtopic.php?f=24&t=3791 ale musisz mieć swoją instalację clouda.

W opisanym tam "zdarzeniu" zawrzesz już dowolną logikę włączania/wyłączania czegoś. W termostacie tylko temperatury zadanych czujników.

Jakby tak połączyć tamten sposób definiowania warunków z termostatem i powiadomieniami w skryptach... Byłaby moc, faktycznie :lol:
ODPOWIEDZ