Firmware Multiboard

Espablo

@vojtek możesz sprawdzić te kompilacje na Shelly?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
vojtek

Działa :) jesteś wielki. Masz u mnie piwo.
Widz, że włączyłeś się do dyskusji na forum Adriana
V1 jest do shelly 1 a v2 do shelly ?
Wgrałem v1 i chodzi.
Szkoda by było rezygnować z tak fajnego urządzenia jak shelly.
Ma kilka zalet : cena jest przystępna,jest małe, ma wyjścia GOPIO, pobiera bardzo mało mocy, może mierzyć moc w wersji 2
elektryk nie saper myli się kilka razy :)
Espablo

Sprawdź proszę obydwa softy. Kompilacje V1 i V2 mają trochę inne mechanizmy kontroli tego przycisku i chciałbym sprawdzi czy działają.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
vojtek

Testowałem obie wersje softu - działają jak należy.
Jeszcze raz dziękuję :) .
elektryk nie saper myli się kilka razy :)
wsosniak
Been thanked: 1 time

@Espablo - pytanie mam : do jednego z moich sonoffów basic mam wgrany Twój muliboard jako GATE (czyli przyciski bistable). I otwieranie i zamykanie bramy garażowej chodzi poprawnie. Teraz chciałbym to rozbudować o czujnik otwarcia bramy garażowej. W cloudzie widzie trzy kanały : przekaźnik (ustawiony na 0,5 sek) , czujnik (normalnie otw) , termometr (ustawiłem funkcje BRAK bo nie będę tego wykorzystywał) . W cloudzie połączyłem ten przekaźnik z czujnikiem otwarcia - wszystko wygląda ok od strony clouda. I teraz zamierzam kupić kontaktron i go podączyć . Czy połączyć to tak jak na rysunku? - czy to będzie ok ? czy do innych pinów ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by wsosniak on Wed Oct 24, 2018 12:35 pm, edited 1 time in total.
Espablo

Powinno działać dobrze.
wsosniak

dzieki ! - działa dobrze na pinach 3 i 4 (nie 4 i 5) bez rezystora ..... ale czemu ? muszę sobie poczytać o tym w internecie (sie doszkolić :) )
mihu

Firmware Multiboard sonoff basic wybierając monostabile lub bistabile znikło wybór bramy czy furtki jest tylko on/off lub żarówka , a na sonoff th wybór jest.pozd
eZekiel

Panowie, pacjent Sonoff Basic, czujnik DHT11 identyczny jak na załączonym zdjęciu. Przy konfiguracji oczywiście wybrałem odpowiedni czujnik. Urządzenie prawidłowo połączone z suplą. Niestety nie wskazuje ani temperatury, ani wilgotności. Jak to ustrojstwo podłączyć? Obecnie podpięty jest tak: + pin1, out pin5, - pin4. Próbowałem między + i out dawać rezystor 4.7k i nic.
wsosniak

spróbuj przypiąć out na pin3 lub pin2 (pin5 to raczej button2)

Return to “Nowości”