Router pod Suplę

Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 967
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pn wrz 11, 2017 3:59 pm

Planuję wymienić starego D-linka 635 na coś nowego, na taki który nie będzie robił problemy z Supla , esp i suplopodobnymi urządzeniami .
Co polecają suplo-forumowcy ? Myślałem o Netis wf2780 .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1029
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt wrz 12, 2017 5:13 am

Witaj,
u mnie bez żadnego zawiasu działa TP-Link TL-ER604W
Z poprzednimi różnie bywało. Tego mam od roku, a ponieważ jest schowany to zapomniałem już jak wygląda :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt wrz 12, 2017 6:19 am

Mój Netis WF2880 działał dobrze do wczoraj. Kupiłem go 6.09.2016 czyli prawie po po roku przestał reagować i trzeba go wysłać do serwisu. :oops: Przez ten czas nie sprawiał problemów, chociaż mógłby być na lepszy zasięg.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
maghost
Posty: 99
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 12:30 am

wt wrz 12, 2017 7:22 am

Bardzo długi czas miałem D-link DIR-615, ale niestety problemem dla niego była obsługa wszystkich urządzeń Supli wraz z pobieraniem dosyć dużych plików z innego urządzenia.
Przesiadłem się pół roku temu na router, który ze śmiałością mogę polecić : TP-LINK Archer C9 AC1900.

Może trochę drogi, ale za to 0 problemów - konfiguracja banalna, intuicyjny UI, świetnie dostosowany przy sterowaniu z urządzeń mobilnych.
Mimo dużej powierzchni zasięg 5GHz mam w całym domu.

Każdy (nawet nie sieciowiec) będzie zadowolony :)
Piotr.Cz
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 26, 2018 9:15 am

pt paź 26, 2018 9:29 am

A jaki router polecilibyście na kartę SIM, który obsługiwałby większą ilość urządzeń? Na tą chwilę jest zainstalowanych 13 sterowników SRW-01, w przyszłości napewno bedzie podłączona drukarka, tv, laptop, telefon być może tablet oraz nowe sterowniki ZAMEL (w tym np wykorzystanie SRW-01 do napędu bramy garażowej). Jest to dość spora liczba urządzeń a zależy mi na sprawnym działaniu automatyki. Być może jakiś router, który będzie w stanie stworzyć dwie odrębne sieci - jedną na potrzeby SUPLI a drugi do użytku codziennego?

Druga sprawa - czy ktoś z Was korzysta z Aero 2 i może polecić jako bezpłatny internet dla połączenia sterowników z siecią WiFi?
soren
Posty: 134
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

pt paź 26, 2018 10:08 am

Ubiquiti
Piotr.Cz
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 26, 2018 9:15 am

pt paź 26, 2018 12:06 pm

Który z routerów Ubiquity obsługuje karty SIM, bo niestety nie znalazłem żadnego?
soren
Posty: 134
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

pt paź 26, 2018 12:11 pm

Tego nie wiem odpowiadałem dla shimano73. Sorki za zamieszanie.
maroko
Posty: 135
Rejestracja: ndz wrz 30, 2018 7:14 pm

pt paź 26, 2018 12:36 pm

Mam u siebie Asusa 4G-AC68U i podpiętych już kilkadziesiąt urządzeń. Wszystko działa idealnie.
Mam 2 sieci (2,4 i 5 Ghz).
Polecam
alankedzior
Posty: 93
Rejestracja: pn cze 18, 2018 5:38 pm

pt paź 26, 2018 12:43 pm

Fritxbox 7490
ODPOWIEDZ