zamel do karniszy elektrycznych - jak?

wesolytomek

Witam!
Czy ktoś się orientuje czy istnieje możliwość spięcia karniszy do zasłon Torro AM75 LS do zamela? Jeśli tak to jak to zrobić fizycznie (jestem laikiem w te klocki choć oświetlenie spi ęte z zamelem porobiłem ;))
Dziękuję z góry za informacje i pomoc!

Specyfikacja Torro - moje karnisze AM75 LS - w załączeniu

Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
miko1282
Has thanked: 1 time

Nie jestem pewiem czy zamel ma wyjścia bezpotencjałowe, lecz możesz to zrobić na przekaźniku i wemos lub na incanie
wesolytomek

Dzięki za info.
Mosesz podać trochę więcej szczegółów? Skad te moduły, jakie i jak podlaczyc. Dziękuję bardzo!
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Obecnie Supla nie ma wsparcia dla karniszy
SUPLA.... Nareszcie w domu.
miko1282
Has thanked: 1 time

Lecz jako roleta by mogły być :D
wesolytomek

Czyli gdy zastosuje zamel do rolet, to będzie współpracował z tymi karniszami? Zerknijcie proszę na wyciąg z instrukcji który załączyłem w pierwszym poście i poradźcie coś bo kurde mam wielki problem z tym.... Dziękuję
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Bez przeróbek, dodatkowych przekaźnikowy nie będzie.
Zamel na wyjściu podaje 230V, a Ty tego nie potrzebujesz.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
wesolytomek

W instrukcji z załącznika jest napisane że posiada możliwość sterowania fazowego... Może podpiąć pod row 2? Otwieranie na jednej linii a zamykanie na drugiej?
piotrek-0909

Cześć.
Żeby nie zakładać nowego tematu. Planuję zamontować elektryczne karnisze, chciałbym żeby działo to z supli i najlepiej pilota lub przycisku, macie jakieś polecane karnisze które bez problemu da się wpiąć suple? Na co zwrócić uwagę przy wyborze karniszy?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

piotrek-0909 wrote: Thu Dec 21, 2023 1:13 pm Cześć.
Żeby nie zakładać nowego tematu. Planuję zamontować elektryczne karnisze, chciałbym żeby działo to z supli i najlepiej pilota lub przycisku, macie jakieś polecane karnisze które bez problemu da się wpiąć suple? Na co zwrócić uwagę przy wyborze karniszy?
Tutaj temat wygląda identycznie jak z roletami. Do sterowania można używać urządzeń typu SRW. Ważne jest, aby napęd był jak najprostszy - sterowany poprzez podanie napięcia 230 V na jeden z dwóch przewodów: góra, dół.

Z reguły jeśli napęd będzie miał własny sterownik (np. zawiera pilot, ma sterowanie po Wi-Fi, itp), to do niego jest dużo trudniej coś sensownie podłączyć, a czesem nawet się za bardzo nie da.

Do sterowników SRW możesz podłączyć zwykłe przyciski "dzwonkowe" podwójne do sterowania.
Z dowolnych innych sterowników Supli, które mają przycisk, możesz też sterować za pośrednictwem serwera (np. RNW-01, ale też prawie każdy inny sterownik z przyciskami).

Jak podasz jakiś konkretny model napędu, to mogę sprawdzić w instrukcji, czy to będzie działać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”