inCan-Easy
-
andrzejano
Witam.Prosze o ustawienia gpio w inCan easy dla sonoff touch t1 ue 1gang włącznie z czujnikiem DHT22
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
Czy soft inCan-Easy działa na sonoff basic z czujnikiem dht22?
U mnie po paru próbach z dwoma czujnikami nie chciał pokazać żadnych wartosci. DS1820 na tym samym sonoffie i tym samym gpio zaskoczył od razu (oczywiście po zmianie w panelu konfiguracyjnym na ds1820) Gpio mialem ustawione poprawnie, pullup byl. Przekaźnik działał prawidłowo
Po wrzuceniu softu od zybiego do tego sonoffa, dht22 zaczął działać - stad pytanie czy inCan-Easy powinno działać z sonofem basic i dht22?
U mnie po paru próbach z dwoma czujnikami nie chciał pokazać żadnych wartosci. DS1820 na tym samym sonoffie i tym samym gpio zaskoczył od razu (oczywiście po zmianie w panelu konfiguracyjnym na ds1820) Gpio mialem ustawione poprawnie, pullup byl. Przekaźnik działał prawidłowo
Po wrzuceniu softu od zybiego do tego sonoffa, dht22 zaczął działać - stad pytanie czy inCan-Easy powinno działać z sonofem basic i dht22?
Last edited by dawidd on Fri Sep 28, 2018 6:21 am, edited 1 time in total.
-
Espablo
Wgraj sobie to i nic nie musisz ustawiacandrzejano wrote: Mon Sep 24, 2018 3:42 pm Witam.Prosze o ustawienia gpio w inCan easy dla sonoff touch t1 ue 1gang włącznie z czujnikiem DHT22
viewtopic.php?f=11&t=3843
Nie znam espeasy więc nie pomogę.dawidd wrote: Fri Sep 28, 2018 6:06 am Czy soft espeasy działa na sonoff basic z czujnikiem dht22?...
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Espablo
Wgraj ten soft co podałem wyżej.dawidd wrote: Fri Sep 28, 2018 6:21 am sorry - myślę o jednym pisze o drugim, chodziło mi oczywiście o inCan-Easy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
alanzola
Witam. Czy jest gdzieś udostępniony kod źródłowy inCan-Easy ? Chciał bym go trochę zmodyfikować i dostosować do swoich potrzeb (np ustawić na sztywno kilka GPIO aby nie można ich było modyfikować itp).
-
supler-one
Cześć. Soft jest super i działa rewelacyjnie brakuje tylko jednej funkcjonalności.
Może był byś w stanie ją jakoś dorobić.
Czy dało by się jakoś to skonfigurować aby wciśniecie przycisku fizycznego szybko dwukrotnie lub jakieś inne specyficzne zachowanie (przytrzymanie dłużej jak 5 sekund powodowało że roleta otwiera się/zamyka całkowicie ?
Może był byś w stanie ją jakoś dorobić.
Czy dało by się jakoś to skonfigurować aby wciśniecie przycisku fizycznego szybko dwukrotnie lub jakieś inne specyficzne zachowanie (przytrzymanie dłużej jak 5 sekund powodowało że roleta otwiera się/zamyka całkowicie ?
-
Espablo
Sprawdzę to w przyszłym tyg.

-
adamek34
Cześć,
mam sonoffa dual r2, podłączyłem do niego 1 źródło światła i przełącznik bistabilny na BTN1 (GPIO9) z pull upem - to działa świetnie.
Chciałem do niego także podłączyć DHT11 lub DHT22 - podłączyłem je pod TX i RX, a później nawet pod GPIO9 (usunąłem na chwilę button), (też z pull upem), zmieniałem ustawienia konfiguracyjne i dodałem od nowa urządzenie do clouda, niestety nie działa.
W takiej konfiguracji podłączyłem DS18B20 i pokazuje temperaturę poprawnie.
Działa komuś któryś DHT? Chciałem skorzystać z inCan-easy bo nie chciałem lutować dodatkowych kabli.
mam sonoffa dual r2, podłączyłem do niego 1 źródło światła i przełącznik bistabilny na BTN1 (GPIO9) z pull upem - to działa świetnie.
Chciałem do niego także podłączyć DHT11 lub DHT22 - podłączyłem je pod TX i RX, a później nawet pod GPIO9 (usunąłem na chwilę button), (też z pull upem), zmieniałem ustawienia konfiguracyjne i dodałem od nowa urządzenie do clouda, niestety nie działa.
W takiej konfiguracji podłączyłem DS18B20 i pokazuje temperaturę poprawnie.
Działa komuś któryś DHT? Chciałem skorzystać z inCan-easy bo nie chciałem lutować dodatkowych kabli.