Melink z biedronki

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 14, 2018 9:56 pm

A tu są wyprowadzenia
ESP-WROOM-02_pinout_diagram.jpg
ESP-WROOM-02_pinout_diagram.jpg (70.84 KiB) Przejrzano 2073 razy
dolutowałem goldpiny pod pady ESP
IMG_20181114_204339.jpg
IMG_20181114_204339.jpg (113.53 KiB) Przejrzano 2073 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1062
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 15, 2018 7:13 am

wojtas567 pisze:
śr lis 14, 2018 9:56 pm
dolutowałem goldpiny pod pady ESP
Sprytnie :D
No to czas na zakupy w Biedronce ;)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

czw lis 15, 2018 7:39 am

a ja zawsze twierdziłem ze w lidlu i biedronce nie ma dobrych rzeczy technicznych. Czas zweryfikować swoje podejście :)
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

czw lis 15, 2018 7:48 am

już się skończyły... :(
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

czw lis 15, 2018 10:41 am

Mi się udało jeden znaleźć ale tylko dlatego, że był pod ubraniami...:)
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw lis 15, 2018 11:25 am

michael pisze:
czw lis 15, 2018 7:13 am
Sprytnie :D
No to czas na zakupy w Biedronce ;)
Od spodu są pady słabo widać na zdjęciach, ale tu jest tyle miejsca, że można jeszcze kilka ESP wstawić ;).
W takiej wersji wgranie ponownie softu to tylko zdjęcie obudowy nie trzeba dalej rozkręcać ponownie lutować kabelki.
Pozdrawiam
Wojtek
elmaya
Posty: 636
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw lis 15, 2018 11:52 am

bądź ostrożny! nie izolowany od 220V
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

czw lis 15, 2018 12:14 pm

W Radomsku w jednej z biedronek jest magazyn do którego zwożą niesprzedany towar z innych biedronek i sprzedają po obniżonej cenie. Pewnie w każdym mieście jest podobnie, trzeba się tylko zorientować gdzie jest taki magazyn i za parę dni tam iść. Na pewno nie wszystkie biedronki sprzedadzą te gniazdka i coś do magazynu trafi
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw lis 15, 2018 12:23 pm

Bym się nie odważył zasilać z 230V i programować nawet i przy izolowanych układach na otwartej płytce jest niebezpieczne.
Zasilam z programatora w 99% wystarcza prądu z USB ze stacjonarnego, z laptopa byłoby gorzej.
Mam też coś ala "powerbank" https://pl.aliexpress.com/item/ESP32-ES ... 48379.html przydatny w pracach warsztatowych ma 3 i 5V po bokach na goldpinach.
Pozdrawiam
Wojtek
cies
Posty: 4
Rejestracja: czw lis 15, 2018 11:30 pm

czw lis 15, 2018 11:34 pm

Witam, dziś kupiłem 3x te gniazdka, tak sobie wygoglowałem wasze forum, ale nic nie rozumiem o czym piszecie :) Co daje zmiana softu czy to lutowanie? zainstalowałem apke z google play wszystko śmiga ładnie, nie wiem czemu zmieniacie to oprogramowanie, może czegoś się dowiem nowego, pozdrawiam
ODPOWIEDZ