Melink z biedronki

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob lis 17, 2018 3:50 pm

cies pisze:
sob lis 17, 2018 12:48 pm
Witam, można zmienić ten soft bez lutowania?
Może być ciężko
Pozdrawiam
Wojtek
cies
Posty: 4
Rejestracja: czw lis 15, 2018 11:30 pm

sob lis 17, 2018 4:11 pm

Chciałbym zapytać czy przy zmianie softa będzie pokazywało zużycie energi? bo w tym org. niestety nie pokazuje
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 17, 2018 4:12 pm

Myślę, że jak ktoś wymyśli jakieś sprytne złącze do tego to zyska sporo klientów na taki sprzęt ;)
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 150
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

sob lis 17, 2018 5:20 pm

Podpowie ktoś jakie ma wymiary płytka z elektroniką tego ustrojstwa?
Zastawiam się czy nie da się tego puchnąć do puszki xD
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob lis 17, 2018 6:29 pm

Ale on nie pokazuje zużycia energii, przynajmniej nie zauważyłem w tym modelu.
Płytka ma 5,5 x 5,5 x ok2 cm do puszki nie wejdzie, na trzech rogach są śrubki więc można by ściąć te rogi ale przy czwartym jest ESP,
może na styk byś wcisnął.
Pozdrawiam
Wojtek
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

sob lis 17, 2018 11:39 pm

To jak to jest w tym gniazdku z izolacją galwaniczną? Podłączać czujnik temperatury czy nie?

Proszę o sugestię
Zybi
Posty: 1442
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob lis 17, 2018 11:51 pm

Nie ma izolacji galwanicznej!

Zasilanie jest na chipie SM7035P.

We fragmencie mniej więcej wygląda to tak, jak na złączonym obrazku.
DS-a można podłączyć na przykład po to, aby kontrolować temperaturą wewnętrzną urządzenia i nie wyprowadzać kabelków poza obudowę.

.
Załączniki
SM7035P.png
SM7035P.png (65.22 KiB) Przejrzano 1446 razy
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

ndz lis 18, 2018 8:12 am

Czy w sonoffach (s20 i inne) jest podobnie?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz lis 18, 2018 9:35 am

Wszystkie albo prawie wszystkie tego typu urządzenia mają takie zasilacze.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 150
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

ndz lis 18, 2018 9:48 am

wojtas567 pisze:
sob lis 17, 2018 6:29 pm
Ale on nie pokazuje zużycia energii, przynajmniej nie zauważyłem w tym modelu.
Płytka ma 5,5 x 5,5 x ok2 cm do puszki nie wejdzie, na trzech rogach są śrubki więc można by ściąć te rogi ale przy czwartym jest ESP,
może na styk byś wcisnął.
Dzięki za info, jutro poszukam w outlet'owej biedrze. ;-)
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
ODPOWIEDZ