Firmware Multiboard
-
Espablo
sprawdźcie tą wersję
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
maroko
Podgrałem tą wersję pod Yunshan (gate + DS18B20) i działa (jak narazie na stole).
Bistabilny, high level
Sonoff Basic - 2x bistabilny, DHT22, high level - po podłączeniu dht czujnik ma prawidłowe wskazania. Zostawię na biurku na dłuższą chwilę i zobaczymy efekty.
Pozdrawiam
Bistabilny, high level
Sonoff Basic - 2x bistabilny, DHT22, high level - po podłączeniu dht czujnik ma prawidłowe wskazania. Zostawię na biurku na dłuższą chwilę i zobaczymy efekty.
Pozdrawiam
-
jamcor
Działa u Was poprawnie wyłączanie LED'a?
U mnie po włączeniu trybu "tylko konfiguracja" świeci bez zmian jak przy ustawieniu na "on"
U mnie po włączeniu trybu "tylko konfiguracja" świeci bez zmian jak przy ustawieniu na "on"
-
Lechu_
- Has thanked: 1 time
Miałem to samo, wyłączyłem zupełnie led w trybie konfiguracji bo był mi zbędny ale fakt, jest taki mały błąd.jamcor wrote: Mon Nov 19, 2018 8:05 am Działa u Was poprawnie wyłączanie LED'a?
-
michael
Przymierzam się do zakupu Shelly 1 i chciałbym tylko dopytać dla 100% pewności - czy w firmware Multiboard przycisk może pracować w trybie button lub switch?
-
nextanimal
@Espablo Zauważyłem, że po wgraniu firmware'u Multiboard do Sonoff'a Basic nie pokazują się kanały w Bingingu do OpenHABa. Potestowałęm i wgrałem firmware stąd https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/master/sonoff
I kanały w OpenHAB się pojawiły (a włąściwie jeden kanał Swtich bo ten Binding obsługuje tylko ten kanał)
Czy ta się coś zmienić w Twoim firmware aby te kanały się pojawiły? No bo jakby nie ukrywam, że Twój firmware ma trochę więcej możliwości...
Code: Select all
boot_v1.5.bin--------->0x00000; sonoff_ds18b20_user1.1024.new.2.bin---->0x01000; esp_init_data_default.bin---->0xfc000
Czy ta się coś zmienić w Twoim firmware aby te kanały się pojawiły? No bo jakby nie ukrywam, że Twój firmware ma trochę więcej możliwości...
-
Espablo
Tak, ustawiasz to sobie na stronie konfiguracjimichael wrote: Mon Nov 19, 2018 10:13 am Przymierzam się do zakupu Shelly 1 i chciałbym tylko dopytać dla 100% pewności - czy w firmware Multiboard przycisk może pracować w trybie button lub switch?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Espablo
Próbowałeś zmieniać na SONOFF TH. Nie bardzo wiem co miałbym zmienić żeby to działałonextanimal wrote: Mon Nov 19, 2018 10:16 am @Espablo Zauważyłem, że po wgraniu firmware'u Multiboard do Sonoff'a Basic nie pokazują się kanały w Bingingu do OpenHABa. Potestowałęm i wgrałem firmware stąd https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/master/sonoffI kanały w OpenHAB się pojawiły (a włąściwie jeden kanał Swtich bo ten Binding obsługuje tylko ten kanał)Code: Select all
boot_v1.5.bin--------->0x00000; sonoff_ds18b20_user1.1024.new.2.bin---->0x01000; esp_init_data_default.bin---->0xfc000

-
nextanimal
[/quote]
Próbowałeś zmieniać na SONOFF TH. Nie bardzo wiem co miałbym zmienić żeby to działało
[/quote]
Hmm no nie, spróbuję i dam znać.
Próbowałeś zmieniać na SONOFF TH. Nie bardzo wiem co miałbym zmienić żeby to działało
[/quote]
Hmm no nie, spróbuję i dam znać.
-
nextanimal
Niestety. Mój Sonoff Basic R2 v1.0 (2017-10-11) nie działa prawidłowo przy zmianie na Sonoff TH.nextanimal wrote: Mon Nov 19, 2018 9:49 pmHmm no nie, spróbuję i dam znać.Próbowałeś zmieniać na SONOFF TH. Nie bardzo wiem co miałbym zmienić żeby to działało
Mianowicie:
1. Czujnik temperatury i wilgotności DTH22 na GPIO14 wariuje. Pojawia się i znika pomiar, pokazują się jakieś wyniki w stylu 0.8366541367 przy wilgotności.
2. W OpenHAB nic się nie zmieniło. Dalej nie wykrywa kanałów
Po zmianie na Soboff Basic czujnik temperatury i wilgotności DTH22 działa prawidłowo i stabilnie, ale nadal brakuje kanałów w OpenHAB.