Router pod Suplę

miko1282
Posts: 372
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Mon Nov 19, 2018 7:26 pm

sdsi wrote:
Mon Nov 19, 2018 6:47 pm
Piotr.Cz wrote:
Mon Nov 19, 2018 1:04 pm
sdsi wrote:
Fri Nov 16, 2018 9:57 am
U mnie w domu tylko internet mobilny wchodzi w grę. Mam więc t-mobile z huawei b529 (ten sześcian). Bardzo stabilny, nigdy się nie zawiesił, obsługuje agregację (na 3G mam lepszą jakość niż na LTE), ma też akumulator (z 1 godzinę wytrzyma).
Ile maksymalnie urządzeń masz pod niego podpięte w danym momencie?
Sporo. O co n pytasz dokładnie?
Podejrzewam, że chodzi o ilość urządzeń podłączonych do routera za pośrednictwem WiFi teraz oraz ile masz najwięcej (np wieczorem gdy domowników jest najwięcej, oraz internet jest najbardziej obciążany)
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Mon Nov 19, 2018 7:50 pm

Temat jest o routerze pod suple. Więc uważam, że ten router jest bardzo stabilny i sprawdzi się bez kłopotów podczas obsługi zdalnej. Co do prędkości - to zależy od wielu czynników. Ja mam go na wsi, z 5 km od bts t- mobile i mam sygnał lte maksymalny, bardzo dobre pingi. Problemem jest jednak obciążenie sieci. Ustawiłem router na stałe na 3g i mam wolniej ale stabilnie. Każdy streaming hd na tym idzie. Korzystamy z sieci typowo ale bardzo dużo streamingu tv i vod
miko1282
Posts: 372
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Mon Nov 19, 2018 7:55 pm

sdsi wrote:
Mon Nov 19, 2018 7:50 pm
Temat jest o routerze pod suple. Więc uważam, że ten router jest bardzo stabilny i sprawdzi się bez kłopotów podczas obsługi zdalnej. Co do prędkości - to zależy od wielu czynników. Ja mam go na wsi, z 5 km od bts t- mobile i mam sygnał lte maksymalny, bardzo dobre pingi. Problemem jest jednak obciążenie sieci. Ustawiłem router na stałe na 3g i mam wolniej ale stabilnie. Każdy streaming hd na tym idzie. Korzystamy z sieci typowo ale bardzo dużo streamingu tv i vod
Ale ilu klientów łączy się z routerem ? np 4 smartfony 2tv 10 esp
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Mon Nov 19, 2018 8:01 pm

Kilka smartfonow, kilka supli, komputer, dekodery że streamingiem, czasami dojdzie laptop czy też android box.
nitzsche
Posts: 101
Joined: Sun Dec 31, 2017 10:15 am

Mon Nov 19, 2018 8:14 pm

Piotr.Cz wrote:
Fri Nov 16, 2018 8:20 am
nitzsche wrote:
Thu Nov 15, 2018 6:39 pm
Nie. Ale po wygraniu innego oprogramowania obsługuje modemy na USB.
Mógłbyś podać jakie to oprogramowanie i ewentualnie jak to zrobić? Będę wdzięczny ;)
To jest fajny opis. Robisz do kroku 5 a gotowe pliki ściągasz z eko one i wgrywasz przez SSH.

http://forum.jdtech.pl/Watek-xiaomi-miw ... ernatywnym

Dokładne komendy w poście z eko one który linkuje kolega.
Last edited by nitzsche on Mon Nov 19, 2018 8:41 pm, edited 1 time in total.
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Mon Nov 19, 2018 8:25 pm

Z routerow dla modemu usb bardzo długo u mnie pracował TP-LINK TL-MR3420 v.3 Bardzo byłem z niego zadowolony.
Jerry91122
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2018 5:05 pm

Fri Nov 23, 2018 8:40 am

Witam, na początku przyszłego roku planuje zmienić router, czy jest jakiś szybki sposób aby wszystkie urządzenia przenieść na nowy router. Planuje zmienić na Play internet domowy https://www.play.pl/telefony/huawei/hua ... p=internet. Miał ktoś może do czynienia z takim routerem?
W domku: sonoff, ROW-01, SRW-03, Supla Gate, ROW-07
nitzsche
Posts: 101
Joined: Sun Dec 31, 2017 10:15 am

Fri Nov 23, 2018 9:37 am

Ustawić tą samą nazwę sieci wifi i hasło.
User avatar
michael
Posts: 957
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Jan 02, 2019 11:48 am

Wracając do tematu router'a :)

W domu mam internet mega stabilny, jednak jak już się "wykrzaczy" to o sterowaniu smartfonem pomimo, że wszystko mam w jednej sieci WIFI to mogę zapomnieć.
Potrzebowałbym router, który po zerwaniu połączenia będzie w stanie obsłużyć domenę offline, taki loopback czy jak to tam nazwać.

W jednej podsieci znajduje się Supla Server oraz urządzania podwykonawcze.

Router nie musi mieć wbudowanego WIFI bo do tego mam osobnego Access Point'a z którego jestem zadowolony.
Ma ktoś pojęcie, który model to obsłuży?
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
vajera
Posts: 179
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Wed Jan 02, 2019 12:15 pm

może wgrać OpenWRT na ten, który masz?
Post Reply