Melink z biedronki
-
szabel99
Tak off topic informuję, że cało czas warto szukać tych gniazd w Biedronkach. Ja dzisiaj odwiedziłem 6 szt. w Bydgoszczy (jest takie zagęszczenie sklepów, że zrobiłem zaledwie kilka km) i znalazłem 5 gniazd, kupiłem 4 szt. ponieważ przy zakupie 2 szt. cena wynosi 37,49 zł natomiast pojedynczego gniazda 49,99 zł.
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Te gniazda maja taki pały problem że usytuowanie jego względem obudowy powinno być odwrotne bo przy włożeniu np. do podwójnego gniazda na ścianie w drugie już nic się nie włoży. Teoretycznie można je w środku przełożyć ale za dużo zabawy z tymi kablami które sa tam nawet jakimś silikonem zalane.
-
Ryrzy
nie rozumiem zachwytu tymi gniazdkami
fajnie ze sa dostepne od reki w PL, ale ani gwarancji juz nie mamy po lutowaniu ani nic
sonoffa gniazdo u skośnookich kupuje sie za ok 35pln 
edit
ok nie wziąłem pod uwagę promocji przy 2 sztukach
w takim przypadku faktycznie lepiej te z biedry 
edit
ok nie wziąłem pod uwagę promocji przy 2 sztukach
-
Espablo
Dodałem na szybko Melink'a do Multiboard. Nie działa jeszcze LED Power.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Maniek913
Wgrałem właśnie tą najnowszą wersję i nie mogę połączyć się z stroną konfiguracyjną (sieć jest rozgłaszana, można się z nią połączyć, ale nie można wejść na adres 192.168.4.1) , po wgraniu poprzedniej wersji jest OK. Zmienił się adres?
-
grzem
A czy mógłby się ktoś cofnąc i wyjaśnić jak to ma działać. Kupiłem i nie działa.
Czy to ma być tak, że gniazdko najpierw działa w trybie AccesPoint, pozwala się skonfigurować i potem działa jako AccesPointClient?
Jeśli tak to powinienem wykrywać gniazdko nie tylko z poziomu apki, ale np. z laptopa. Ani tak ani tak nic nie widzę.
Czy to ma być tak, że gniazdko najpierw działa w trybie AccesPoint, pozwala się skonfigurować i potem działa jako AccesPointClient?
Jeśli tak to powinienem wykrywać gniazdko nie tylko z poziomu apki, ale np. z laptopa. Ani tak ani tak nic nie widzę.
-
wojtas567
W moim sofcie nie
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
sdsi
Dzięki ale pytam @grzem czy wprowadził gniazdo w tryb konfiguracji 
-
grzem
Tak, zielona dioda miga, trwajakieś wyszukiwanie ale poddaje się, dioda też przestaje migac po około minucie.
Ale proszę o odpowiedź, czego apka szuka? AccessPointa gniazdka, który ma siać w czasie migania zielonej diody?
Nie widzę innej możliwości, ale skoro po zalogowaniu do apki miałoby być widoczne na liście, to dlaczego w instrukcji i na ekranie mamy Add new i prosi o dane autentykacyjne domowego (jak sądze) WiFi.
Spodzewałbym się raczej czegoś w rodzaju konfiguruj gniazdko i tam podawać jak się ma logować do domowego WiFi.
Ale proszę o odpowiedź, czego apka szuka? AccessPointa gniazdka, który ma siać w czasie migania zielonej diody?
Nie widzę innej możliwości, ale skoro po zalogowaniu do apki miałoby być widoczne na liście, to dlaczego w instrukcji i na ekranie mamy Add new i prosi o dane autentykacyjne domowego (jak sądze) WiFi.
Spodzewałbym się raczej czegoś w rodzaju konfiguruj gniazdko i tam podawać jak się ma logować do domowego WiFi.