Melink z biedronki

pzygmunt
Been thanked: 59 times

grzem wrote: Wed Nov 21, 2018 8:33 am Tak, zielona dioda miga, trwajakieś wyszukiwanie ale poddaje się, dioda też przestaje migac po około minucie.
Ale proszę o odpowiedź, czego apka szuka? AccessPointa gniazdka, który ma siać w czasie migania zielonej diody?

Nie widzę innej możliwości, ale skoro po zalogowaniu do apki miałoby być widoczne na liście, to dlaczego w instrukcji i na ekranie mamy Add new i prosi o dane autentykacyjne domowego (jak sądze) WiFi.
Spodzewałbym się raczej czegoś w rodzaju konfiguruj gniazdko i tam podawać jak się ma logować do domowego WiFi.
W naszej aplikacji nie ma "Add new"
Cały czas próbujesz ożywać oryginalnego oprogramowania, które jest na pokładzie. Supla to nie Melink.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
grzem

Tak, używam oryginalnego, bo nie wiem czy kupiłem działające czy zepsute.
Oryginalna instrukcja jest tak uproszczona, że ukrywa zasadę działania urządzenia, a to jak to działa w oryginale też chciałbym wiedzieć.
Last edited by grzem on Wed Nov 21, 2018 9:11 am, edited 1 time in total.
wojtas567

No to musisz się zalogować do oryginalnej aplikacji
Tam tylko wpisujesz dane do swojej sieci wifi
Pozdrawiam
Wojtek
grzem

Zalogowałem się wpisałem i nie znalazło urzadzeń WiFi, zielona dioda migała.
Po raz trzeci zapytam jak to ma działać technicznie?
wojtas567

Jeżeli jak w oryginale to patrz instrukcja papierowa.
A w aplikacji wygląda to tak:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
grzem

Ten ekran mam pusty, papierowa instrukcja nie ma takiego wariantu.
Zepsute?
Dzięki czemu apka widzi te urządzenia na liście?
sdsi

grzem wrote: Wed Nov 21, 2018 9:23 am Ten ekran mam pusty, papierowa instrukcja nie ma takiego wariantu.
Zepsute?
Dzięki czemu apka widzi te urządzenia na liście?
w aplikacji - jak podasz obok nazwy sieci wifi - hasło to dane te przekazywane są do gniazdka, które loguje się w tej samej sieci. dzieki temu telefon z aplikacja pracują w tej samej sieci i sie widza.
grzem

sdsi wrote: Wed Nov 21, 2018 9:28 am
w aplikacji - jak podasz obok nazwy sieci wifi - hasło to dane te przekazywane są do gniazdka, które loguje się w tej samej sieci. dzieki temu telefon z aplikacja pracują w tej samej sieci i sie widza.
Zeby cokolwiek mogło być przekazane do gniazdka, musi się ono z jakąś siecią połączyć najpierw, czy tak?
(na razie nie rozbieram i nie lutuję)
wojtas567

Połącz się z siecią wifi telefonem, przytrzymaj przycisk ON/OFF przez 3 sekundy, potem kliknij dodaj wpisz hasło do sieci i kliknij skanowanie automatyczne i po chwili powinno samo się pojawić na liście nowe gniazdko a dioda Link będzie świecić na zielono na stałe.
Pozdrawiam
Wojtek
grzem

wojtas567 wrote: Wed Nov 21, 2018 9:49 am Połącz się z siecią wifi telefonem, przytrzymaj przycisk ON/OFF przez 3 sekundy, potem kliknij dodaj wpisz hasło do sieci i kliknij skanowanie automatyczne i po chwili powinno samo się pojawić na liście nowe gniazdko a dioda Link będzie świecić na zielono na stałe.
Pisałem już wyżej, nie pojawia się na liście, próbowałem wielokrotnie.
Interesuje mnie metoda komunikacji gniazdka z moim telefonem lub siecią ale ta pierwotna dla zapisania konfiguracji w gniazdku. Gniazdko nie zna hasła do mojego WiFi...

Return to “Gotowy sprzęt”