Firmware Multiboard
-
feszter
Chciałem ponowić pytanie, czy będzie wersja do Sonoff Dual?
-
Espablo
Jak mi podasz jakie ma ustawienia GPIO, to może go dodam do kompilacji.feszter wrote: Tue Nov 20, 2018 10:26 am Chciałem ponowić pytanie, czy będzie wersja do Sonoff Dual?
Mam pytanie do kolegów, którzy pobrali soft testowy zamieszczony przeze mnie kilka postów wyżej. Czy nadal występują problemy z czujnikami DHT?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Ryrzy
sonoff dual -> https://iot.stackexchange.com/questions ... find-gpios
https://www.itead.cc/wiki/images/6/69/S ... atic_1.pdf
suche dane, czekam na dostawe tego więc nie potwierdze
https://www.itead.cc/wiki/images/6/69/S ... atic_1.pdf
suche dane, czekam na dostawe tego więc nie potwierdze
-
PuteR
Jeśli chodzi o same wskazania to wydaje mi się że jest OK, ale problem chyba dalej występuje przy utracie połączenia z serwerem. Trzeba zresetować urządzenie żeby wskazania wróciły.Espablo wrote: Tue Nov 20, 2018 1:33 pm
Mam pytanie do kolegów, którzy pobrali soft testowy zamieszczony przeze mnie kilka postów wyżej. Czy nadal występują problemy z czujnikami DHT?
-
maroko
Przetestowane "produkcyjnie":
Sonoff Basic, 2x bistabilny, dht22 - wszystko działa jak trzeba. Nie gubi ustawień przy zerwaniu połączenia.
Yunshan, gate, DS18B20 - wszystko działa jak trzeba. Nie gubi ustawień przy zerwaniu połączenia.
W skrócie - problemów brak.
Dzięki,
Marek
Sonoff Basic, 2x bistabilny, dht22 - wszystko działa jak trzeba. Nie gubi ustawień przy zerwaniu połączenia.
Yunshan, gate, DS18B20 - wszystko działa jak trzeba. Nie gubi ustawień przy zerwaniu połączenia.
W skrócie - problemów brak.
Dzięki,
Marek
-
Sibikk
A Czy soft 9X relay też jest Ok tzn nie traci pomiarów z DHT 22? Obecnie mam soft jeszcze od Zybiego i codziennie rano przy załączaniu
przekaźnika traci sie pomiar w aplikacji.
przekaźnika traci sie pomiar w aplikacji.
-
603246
Moje pytanie dotyczy shelly1 oprogramowanego multiboardem
Jak przywrócić ustawienia początkowe tak aby shelly zgłosił się rozglaszaniem sieci supla i był gotowy do ponownej konfiguracji
Jak przywrócić ustawienia początkowe tak aby shelly zgłosił się rozglaszaniem sieci supla i był gotowy do ponownej konfiguracji
-
Espablo
x10 naciskasz przycisk na ścianie603246 wrote: Wed Nov 21, 2018 2:29 pm Moje pytanie dotyczy shelly1 oprogramowanego multiboardem
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
603246
Ok tzn. 10x należy podać napięcie na zacisk SW
Dzięki
Dzięki
-
goofy7
po wgraniu tego softu na smart socket (wersja europejska) nie mogę dodać urządzenia przez aplikację ani wejść na strone 192.168.4.1 sieć się rozgłasza łączy dostaję na telefonie ip i dalej nic. Po uruchomieniu nie działa też dioda. Wygląda się soft się wgrał poprawnie czyszczone przed wgraniem itp. Ktoś ma jakiś pomysł ?