Tak robie i nie działa0xFF wrote:Trzeba programować tym softem: https://github.com/nodemcu/nodemcu-flasher
i ustawić tak, jak napisano w opisie:Wczoraj programowałem takiego SONOFF-a i nie licząc pomylonego hasła do wifi poszło bez problemu.Code: Select all
sonoff_eagle.flash.bin-------->0x00000 sonoff_eagle.irom0text.bin---->0x40000 BAUDRATE: 115200 Flash Size: 1MByte Flash speed: 40Mhz SPI Mode: QIO
SUPLA dla ITEAD SONOFF
-
nowy1
-
0xFF
Zaznaczasz checkbox-ami po lewej oba pliki do wgrania?

W zakładce Config też ustawiasz wszystko ?
W zakładce Config też ustawiasz wszystko ?
-
nowy1
Tak mam ustawione
Dodam, że to jest zakupiony Sonoff od razu z wgraną suplą
tylko chciałem zmieniś coft z termometrem
Programator jest dobry bo już wgrywałem do innych esp
Dodam, że to jest zakupiony Sonoff od razu z wgraną suplą
tylko chciałem zmieniś coft z termometrem
Programator jest dobry bo już wgrywałem do innych esp
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
nowy1
pzygmunt wrote:Wcześniej działał ?
Tak
-
0xFF
Ustawienia wyglądają ok.
Nie próbowałem tego, ale wpisując w nazwę pliku INTERNAL://BLANK dostaniesz "sztuczny" pusty plik, może zapis tego pozwoli wyzerować pamięć.
Nie próbowałem tego, ale wpisując w nazwę pliku INTERNAL://BLANK dostaniesz "sztuczny" pusty plik, może zapis tego pozwoli wyzerować pamięć.
-
nowy1
0xFF wrote:Ustawienia wyglądają ok.
Przy wgraniu z takimi parametrami jak pokazałem nie mogę wyszukać Sonoff-a wifi
ale jak wgram z flash size 512 to moge wyszukać sonofa jako suplę wpisuje dane i wyskakuje error
-
Zybi
Jeżeli nie masz Linuksa, to według mnie niezawodny sposób czyszczenia pamięci flash po Windowsem opisano w tym wątku:
viewtopic.php?f=6&t=227&p=2728&hilit=esptool#p2726
Sam robię dużo różnych kompilacji i czasami coś się wgra, że później ani rusz, a esptool zawsze wyczyścił mi moduł.
Drugie moje doświadczenie, jest takie, że "error" wyskakuje przy próbie zapisu konfiguracji przy niezgodności wielkości pamięci flash w module i w sofcie.
Sam robię dużo różnych kompilacji i czasami coś się wgra, że później ani rusz, a esptool zawsze wyczyścił mi moduł.
Drugie moje doświadczenie, jest takie, że "error" wyskakuje przy próbie zapisu konfiguracji przy niezgodności wielkości pamięci flash w module i w sofcie.
-
nowy1
właśnie to próbowałem ale nie radze sobie z zainstalowaniemZybi wrote:Jeżeli nie masz Linuksa, to według mnie niezawodny sposób czyszczenia pamięci flash po Windowsem opisano w tym wątku:
-
nowy1
C:\Python27\Scripts>esptool.py --port COM5 --baud 76800 erase_flashnowy1 wrote:właśnie to próbowałem ale nie radze sobie z zainstalowaniemZybi wrote:Jeżeli nie masz Linuksa, to według mnie niezawodny sposób czyszczenia pamięci flash po Windowsem opisano w tym wątku:
esptool.py v1.1
Connecting...
Erasing flash (this may take a while)...
C:\Python27\Scripts>
chyba wyczyściło ale po wgraniu softu nadal nic nie znajduje mi wifi