Firmware Multiboard
-
Simono
- Been thanked: 6 times
Espablo mam mały problem na TH10 (wgrany frimware dwie kompilacje wstecz chyba) z podpiety, DS18B20 ustawionym do obsługi furtki.
Tydzień chodził OK, a od dzisiaj rana w aplikacji oprócz temperatury którą mierzy i furtki pokazuje dodatkowo termometr bez pomiaru i włącznik zasilania
. Tych dodatkowych które się pojawiły w aplikacji nie widać w cloud więc nie da się ich wyłączyć aby nie były pokazywane w aplikacji na smartfonie.
Tydzień chodził OK, a od dzisiaj rana w aplikacji oprócz temperatury którą mierzy i furtki pokazuje dodatkowo termometr bez pomiaru i włącznik zasilania
-
Ryrzy
kurde bele... na gicie pojawil sie commit "NodeMCU_GPIO" no to ziuuu szybko firmware do plytki... a tu psikus
nie ma na liście w pełni konfigurowalnej plytki 
Będzie coś takiego czy to zupełnie co innego niż myślałem?
Będzie coś takiego czy to zupełnie co innego niż myślałem?
-
mihu
SONOFF TOUCH T1 EU pojedyńczy i podwójny wgrana supla tylko brakuje czujnika temperatury
ds18b20 z pullem nie wykrywa na żadnym gpio rx,tx,log,
można to sprawdzić bo czujnik ok sprawdzałem na wemos
ds18b20 z pullem nie wykrywa na żadnym gpio rx,tx,log,
można to sprawdzić bo czujnik ok sprawdzałem na wemos
-
Espablo
@Simono spróbuj usunąć moduł w supla-cloud i pozwól mu się zarejestrować ponownie
@mihu sprawdzę to
@Ryrzy dodałem tylko nazwy pinów GPIO takie jak są w NodeMCU
@mihu sprawdzę to
@Ryrzy dodałem tylko nazwy pinów GPIO takie jak są w NodeMCU
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Simono
- Been thanked: 6 times
Espablo mój poprzedni problem nieaktualny (inne urządzenie jakoś zmieniło albo sam zmieniłem lokalizację sam już nie wiem lokalizację). Wgrałem ostatni multiboard i niestety nie działa dioda i nie działa DS18B20 
Wgrałem wersję którą mam na dysku i działa wszystko ponownie poprawnie na TH10 (pobierana przeze mnie 24 listopada). Także niestety przynajmniej w przypadku TH10 w ostatnim multiboard jest coś skopane.
Wgrałem wersję którą mam na dysku i działa wszystko ponownie poprawnie na TH10 (pobierana przeze mnie 24 listopada). Także niestety przynajmniej w przypadku TH10 w ostatnim multiboard jest coś skopane.
-
Espablo
Poprawiłem
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Ryrzy
@Espablo
aaa chyba, że tak
mimo wszystko tak po cichutku, nie naciskając
proszę rozważyć dodanie takiego uniwersalnego urzadzenia do listy NodeMCU/Wemos
dziękuję 
aaa chyba, że tak
mimo wszystko tak po cichutku, nie naciskając