SUPLA Scripts

cino111

Na wcześniejszych termostatach miałem problem z zalaczaniem grzejnika w pokoju Witka. Zrobiłem wszystkie pokoje na jednym termostacie i dalej jest problem. Termostat nie otwiera mi zaworu na grzejniku, mimo że pokazuje grzanie. Widać to na scr. Pozostałe grzejniki działają prawidłowo. Mam własną instancję na RPI.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
slawek

Nie bawiłeś się ręcznie?
najprościej to przejdź na tryb ręczny (do wyłączenia...) i następnie "powróć do sterowania automatycznego" - wtedy przeczyta aktualny stan i zareaguje prawidłowo
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

cino111 wrote: Sun Dec 02, 2018 5:02 pm Czy można jakoś zmienić nazwę dla termostatu? Zrobiłem na próbę i dałem kiepską nazwę. Namęczyłem się i nie chce mi się od nowa robić już z prawidłową nazwą.
Wyślij mi URL do tego termostatu na priv i nową nazwę to Ci zmienię ;-) Chyba że masz Twoją instancję skryptów?
cino111

fracz wrote: Mon Dec 03, 2018 8:55 am
cino111 wrote: Sun Dec 02, 2018 5:02 pm Czy można jakoś zmienić nazwę dla termostatu? Zrobiłem na próbę i dałem kiepską nazwę. Namęczyłem się i nie chce mi się od nowa robić już z prawidłową nazwą.
Wyślij mi URL do tego termostatu na priv i nową nazwę to Ci zmienię ;-) Chyba że masz Twoją instancję skryptów?
Mam swoją instancję, ale ok jakoś przeżyję z tą nazwą.
Pytanie, czy na RPI 3 z Cludem i scripts mogę ustawić, żeby na zakładce SuplaScripts mieć od razu odczyty temp. i stany przekaźników. Pisałeś, że na chmurze nie ma szans bo za duże obciążenie. Czy na własnej instancji na RPI3 można by to zrobić? Jeżeli tak to jak?
fracz

W Cloud 2.3 wrzuciliśmy usprawenienie, które umożliwi podgląd stanów w kokpicie skryptów od razu.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

... wprowadziliśmy też "Aplikacje", które będą rozszerzały możliwości Supli. W skład nich wchodzić będą też Wojtka Skrypty.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
cino111

Wow. Super. To czekam na publikację.
fracz

Nie wiem czy komuś cos mówi to co napisałeś... :-) Ale tak. I rejestracja będzie w końcu normalna :D
image.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
michael

im więcej tych "smaczków" wrzucacie, tym bardziej nie mogę się doczekać v2.3 :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gucio2607.

Widze ze i skrypty beda mialy aktualizacje do 3.0.0..jakies inne nowosci w tej wersji?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO

Return to “SUPLA Scripts”