v2.3 i brak widżetów
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Czy aktualna wersja SuplaDevice dla Arduino wspiera liczniki energii , jeśli nie, to kiedy można się spodziewać nowszej wersji ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
PuteR
Czy nowa wersja supla cloud dla własnych instalacji zostanie wydana razem z tą publiczną czy raczej później??
-
PuteR
raczej nie jestem jeszcze na tyle ogarnięty z tym wszystkim, więc poczekam :]
-
mareks6
Z tymi ikonkami to faktycznie chyba sporo osób zaskoczyliście zważywszy na wcześniejsze informacje w różnych wątkach przy poruszaniu tego tematu. Świetna informacja 
Z mojej strony proponuję, by zrobić jakiś jeden temat główny na forum nazwany "Własne ikony - download" czy coś by nie zaśmiecać forum kolejnym tysiącem postów w różnych innych tematach... Tam by każdy mógł zaproponować własne ikony i umożliwić pobranie je osobom mniej doświadczonym w ich tworzeniu
Z mojej strony proponuję, by zrobić jakiś jeden temat główny na forum nazwany "Własne ikony - download" czy coś by nie zaśmiecać forum kolejnym tysiącem postów w różnych innych tematach... Tam by każdy mógł zaproponować własne ikony i umożliwić pobranie je osobom mniej doświadczonym w ich tworzeniu
-
elhenio
Witam,JPG/PNG/GIF. Zalecany rozmiar to 210x156px
zalecany rozmiar... optymalny, czy najlepszy? I nie równy wysokość/szerokość?
Tak przy okazji ikon nasunęło mi się przemyślenie.
Dochodzi super funkcjonalność jaką będzie wstawianie własnych ikon. Z zapowiedzi wynika, że będzie to zawsze tyle plików ile ikon.
A może zaimplementować to w formie jednego pliku dla danej ikony tylko przesunięcie wektorowe zdarzenia zrealizuje już Supla.
- docelowo mniej plików
- zgodnie z rozwojem dojdą nowe stany to wystarczy podmienić jeden plik
- łatwiej się tak tworzy ikony
Przy np. bramach dochodzi stan 50% lub pośredni, przy cieczach może być 0, 25, 50, 75, 100%... i wielu innych przypadkach z czujnikami, timerami.
O ile w wersji web to nie jest problem, a nie mam bladego pojecie jak w aplikacjach to moje przemyślenie jest tylko luźnym wpisem
Na szybko przykład jednego pliku z trzema kolejnymi stanami dla timera + czwarty jako wykonane zdarzenie (wizualizacja tylko koncepcyjna, 8min pracy na potrzeby artykułu.. więc nie jest to ikona docelowa).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.