sonoff i włączanie przekaźnika na 1 sekundę

[email protected]

witam Panowie. chciałbym się spytac czy w oprogramowaniu supla można ustawić zalaczanie przekaźnika na 1lub 2 sekundy. posiadam sonoff Basic i przerobilem go tak jak w podanym linku https://www.smartnydom.pl/forum/zglasza ... -bez-230v/

czytałem jeden z tematów ale tam ustawialo się czas w oprogramowaniu AFE. Ja chce pozostać przy supli i chciałbym by impuls otwierał mi bramę jako zestyk . czy zostało to jakoś rozwiązane?dzięki z góry za pomoc
Duch__
Been thanked: 6 times

-->Supla Gate
[email protected]

przepraszam ale nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym supla gate ? chodzi o wgranie jakiegoś innego oprogramowania ? czy jeszcze o coś innego? jak mógłby mi ktoś mniej więcej po kolei opowiedzieć co mam zrobić to byłbym wdzięczny
Maniek913

Nie powiedziałeś jaki soft wgrałeś do tego sonoffa , Ale ogólnie tak- wgrywasz soft Multiboard od kol.espablo (chwała mu za to :D ), ustawiasz buton2 na bistabile i masz moduł gate z możliwością ustawienia czasu działania przekaźnika.
[email protected]

https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/

oprogramowanie wgrywalem według instrukcji powyższego linku. Teraz jeśli miałbym zmieniać na ten multiboard to muszę najpierw obecny program supli jakoś kasować? wiecie jestem w tym od niedawna i jeśli będzie ktoś kto miło i solidnie mi to wytłumaczy to z góry dziękuję :) trzeba sobie pomagać :)
Simono
Been thanked: 6 times

Jest instrukcja do multiboard w pierwszym poście. Przeczytaj ją dokładnie. Ja ze swojej strony dodam iż możesz wgrać tym programem co jest w tutku który podałeś ale najpierw wgraj plik blank aby wyczyścić pamięć sonoffa.

Return to “Ogólna dyskusja”