Supla Scripts Powiadomienia 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 592
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz lis 25, 2018 9:59 pm

fracz pisze:
ndz lis 18, 2018 9:02 am
Popytaj kolegów urządzeniowych z forum (Espablo. Duch__, Zybi)
Ja, robot :lol:
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt gru 07, 2018 11:54 pm

fracz czy wiesz może czym może być spowodowany taki błąd w automate. Na własnej instalacji.

Kod: Zaznacz cały

java.io.EOFException: \n not found: size=0 content=...
Błąd pojawia się w Supla Scripts Configurator.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1671
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob gru 08, 2018 12:24 pm

Dziwne. Usuń plik z karty pamięci suplascripts.cfg czy jakoś tak. W głównym katalogu powinien być. Potem spróbuj jescze raz.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob gru 08, 2018 2:11 pm

Na karcie pamięci w telefonie ten plik ma być? Bo nie mogę go zlokalizować.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1671
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob gru 08, 2018 3:23 pm

Tak. Na karcie albo w pamieci wewnetrznej.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob gru 08, 2018 3:51 pm

Niestety nie mogę znaleźć takiego pliku nigdzie. Używam tylko menadżera na telefonie czy możliwe że nie jest on w stanie wyszukać? Ponowna instalacja automate mogła by pomóc czy wątpliwe?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob gru 08, 2018 11:56 pm

fracz pliku który podałeś najwyraźniej nie ma u mnie wcale, a teraz nie mogę dopisać do automate nawet konta które znajduje się na twoim serwerze co wcześniej było normalnie możliwe i jeszcze wczoraj działało, a teraz lipa.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1671
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz gru 09, 2018 12:21 am

Spróbuj usunąć uprawnienia Automate do czytania karty pamięci i zainstaluj je na nowo.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz gru 09, 2018 8:03 am

fracz zrobiłem jak mówiłeś. Efekt jest taki że z twoim serwerem jest ok, ale na moim dalej to samo. Zauważyłem że jak loguje się na konto na komputerze to jest dobrze, a jak chce na komórce to wywala błędny login lub hasło chociaż są napewno poprawne.
Pawele
Posty: 91
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pt sty 04, 2019 2:06 pm

U mnie powiadomienia działają, ale pomimo udzielenia wszystkich uprawnień aplikacji - nie ma ani wibracji, ani dźwięku ani nic. Jedynie pokazuje się powiadomienie :( EDIT: W ustawieniach w "Notification channels" trzeba sobie poustawiać ;)

A jeśli chce dane powiadomienie, aby zostało sprawdzone tylko raz np. o 22 i tylko raz pokazało się (jeśli warunek spełniony) to ustawiać czas jako warunek, czy jako czas (notacji crontab)?
ODPOWIEDZ