Witam, w wersji beta zauważyłem drobną nieścisłość z własnymi ikonami... chyba, że ja coś robie nie tak.
Dodawanie ikon dla przekaźnika i dla wejścia jest lekko w innej kolejności, co za tym idzie wizualizacja stanu jest nie taka jak powinna.
Na pierwszym zdjęciu jest stan dla bramy otwartej, przekaźnik i styk powinny pokazywać to samo... a mam jak na zdj. 1.
Kolejne zdjęcie jak dodałem ikony do przekaźnika, następne ikony dla wejścia.
Wszytko zgodne z opisem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by elhenio on Fri Dec 14, 2018 6:58 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
Tak, dla przekaźnika jest ok zamknięta/otwarta.
Dla wejścia „otwarta” jest ok, ale dla stanu „zamknięta” pojawia się stan pośredni.
Tak jak na zdjęciu pierwszym.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzieje się tak samo na dwóch różnych modułach z różnymi programami.
Zakładam, że ma to tylko związek z opisem pola zdarzenia ikon dla wejścia... widać to po kolejności, różnej dla przekaźnika i wejścia.
Dla pewności test na innym module z innym oprogramowaniem. Stan otwarty jest ok, stan zamknięty jest różny.
Rys. 1 dla wejścia zamieniłem ikony dla stanu zamknięta i częściowo zamknięta. Dla tej konfiguracji jest poprawnie dla obu stanów
Rys. 2 stan "zamknięta"i ikony dodane zgodnie z opisem - dla wejścia ikona od stanu pośredniego
Rys. 2 stan "otwarta"i ikony dodane zgodnie z opisem - poprawnie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
elhenio
@fracz a w wersji Cloud 2.3 i Scripts3.0.0 nie miały się pokazywać w scripts stany wszystkich modułów od razu? Dalej trzeba klikać na każdy z nich żeby sprawdzić ich stan.
@elhenio - dzięki za zidentyfikowanie problemu. Tak na prawdę nie ma czegoś takiego jak stan "częściowo zamknięty czujnik". Ten stan ma tylko sens w bramie, do której podłączono czujnik pośredniego otwarcia.
Poprawka polega na wyrzuceniu tego stanu z czujnika. Od teraz czujniki bramy mają - tak jak powinny - tylko dwa stany i dwie ikonki.
@cino111, tak, jest taka możliwość. Natomiast na teraz się skupiam żeby to działało i żeby migracja kont przeszła w miarę bezboleśnie. Potem będę dodawał bajery które naobiecywałem tu i tam.
Zewnętrzne linki działają super. Potwierdzam również.
Zrobiłem drobne testy monitorowania i sterowania w Excelu i pięknie działa
Widzę zastosowanie u siebie do takiego rozwiązania.
PS
W moim przykładzie oczywiście Excel pobiera tylko stany wejść oraz wysyła polecenia.
Ikony pobieram automatycznie ale z mojej lokalizacji na serwerze lokalnym (ścieżka do katalogu z ikonami) na podstawie pobranych danych.
Pozdrawiam
elhenio