Sonoff Basic - firmware "ALL IN ONE" v5.0

Awatar użytkownika
michael
Posty: 1110
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt gru 21, 2018 7:28 am

Zybi pisze:
czw gru 20, 2018 4:48 pm
Zapowiadana wersja 6.0 softu z OLED-em.
Kompilacja pod OLED o rozdzielczości 128x64 i wielkości 0,96 oraz 1,3 cala.
Super!! :D

A czy dużo "trudnego" lutowania w takim Sonoffie, żeby podłączyć OLED?
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt gru 21, 2018 8:18 am

michael pisze:
pt gru 21, 2018 7:28 am
Zybi pisze:
czw gru 20, 2018 4:48 pm
Zapowiadana wersja 6.0 softu z OLED-em.
Kompilacja pod OLED o rozdzielczości 128x64 i wielkości 0,96 oraz 1,3 cala.
Super!! :D

A czy dużo "trudnego" lutowania w takim Sonoffie, żeby podłączyć OLED?
"Trudnego" to wcale, bo aby podłączyć OLED wykorzystujemy standardowe w tym module piny:
RX
TX
Vcc
GND

a czujniki pod GPIO 14.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1110
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt gru 21, 2018 8:31 am

No to czas zamawiać OLED'y :D
Przyda mi się taki podgląd:
- w łazience (do temperatury wody w zbiorniku),
- przy drzwiach zewnętrznych (często sprawdzam w wiatrołapie jaka jest temperatura, bo nie wiem jak się ubrać)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt gru 21, 2018 9:46 am

To czekam na firmware i jaki Oled zastosować, wtedy startuje z zamówieniem na ali :shock:
t0mek
Posty: 59
Rejestracja: sob gru 02, 2017 11:24 am

pt gru 21, 2018 4:49 pm

po wgraniu nie wyświetla mi się strona konfiguracyjna . Wpisuje adres na porcie 82 i nic pusto (1. soft - bez OLED). I chrome i IE. Kasowałem moduł. Ktoś tak miał?
Pozdrawiam
Tomek
Maniek913
Posty: 247
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

pt gru 21, 2018 5:02 pm

Mam to samo
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt gru 21, 2018 5:21 pm

A czy komuś z testerów udało się "odpalić" ten soft?
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt gru 21, 2018 5:35 pm

Zybi mógłbyś wskazać jaki oled zamówić z botland.com.pl?
Chodzi mi o taki mały własnie jak na Twoich zdjęciach i jakiś też większy. Jakaś obudowa do tego i fajny termometr do salonu.
andras
Posty: 302
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt gru 21, 2018 8:09 pm

Tak wgrałem , wchodzę na stronę konfiguracyjną bez problemu , w clodzie moduł widoczny .
t0mek
Posty: 59
Rejestracja: sob gru 02, 2017 11:24 am

pt gru 21, 2018 8:29 pm

t0mek pisze:
pt gru 21, 2018 4:49 pm
po wgraniu nie wyświetla mi się strona konfiguracyjna . Wpisuje adres na porcie 82 i nic pusto (1. soft - bez OLED). I chrome i IE. Kasowałem moduł. Ktoś tak miał?
ok mój błąd. Wgrywałem blanka razem z softem. Trzeba na dwa razy - osobno.
Teraz działa.
Pozdrawiam
Tomek
Zablokowany

Wróć do „Nowości”