Nie mogę sterować modułami (supla cloud)

bubu11
Posty: 26
Rejestracja: pt lip 07, 2017 9:23 pm

pn gru 24, 2018 6:10 am

Witam,
Czy dziś od rana są jakieś problemy z działaniem chmury supla - 3 z 4 moich modułów są normalnie widoczne jako podłączone i w aplikacji i przez stronę www, ale nia mogę nimi sterować. Wczoraj wieczorem wszystko bylo ok, problem zaobserwowalem dzis rano.

Czy ktoś zaobserwował podobne przypadki??

Pozdrawiam
procekms89
Posty: 72
Rejestracja: czw cze 28, 2018 4:21 am

pn gru 24, 2018 6:19 am

Też miałem ten problem zaczął się w nocy. Koło południa już działało normalnie.
dawkor
Posty: 128
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

pn gru 24, 2018 7:02 am

Może aktualizacje wam robili na serwerze.
bubu11
Posty: 26
Rejestracja: pt lip 07, 2017 9:23 pm

pn gru 24, 2018 7:14 am

dawkor pisze:
pn gru 24, 2018 7:02 am
Może aktualizacje wam robili na serwerze.
na moim serwerze aktualizacja wpadła już wcześniej.
bubu11
Posty: 26
Rejestracja: pt lip 07, 2017 9:23 pm

pn gru 24, 2018 10:49 am

na stronie SUPLA Scripts też nie mogę uruchomić tych modułów, pojawia się komunikat;

"Error when communicating with Supla API: Could not execute the action"
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7953
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 24, 2018 11:19 am

Z samym sterowaniem nie powinno być problemu.
Aplikacje zewnętrzne na nowym OAuth jeszcze nie działają ale to jest nowa funkcjonalność.
bubu11
Posty: 26
Rejestracja: pt lip 07, 2017 9:23 pm

pn gru 24, 2018 11:23 am

ok, później sprawdzę jeszcze czy u mnie w sieci wszystko ok, ale tak jak pisałem moduły w aplikacji i na stronie są dostępne.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7953
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 24, 2018 11:24 am

bubu11 pisze:
pn gru 24, 2018 11:23 am
ok, później sprawdzę jeszcze czy u mnie w sieci wszystko ok, ale tak jak pisałem moduły w aplikacji i na stronie są dostępne.
Restartnij router
bubu11
Posty: 26
Rejestracja: pt lip 07, 2017 9:23 pm

pn gru 24, 2018 12:23 pm

Nie wiem czy coś zrobiliście, ale ja nie dotknąłem nawet swojej sieci i wszystko dziala, jest tak jak pisał inny kolega w tym wątku - po jakimś czasie zadziałało:)
Dzieki i wesołych!!
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7953
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 24, 2018 2:05 pm

bubu11 pisze:
pn gru 24, 2018 12:23 pm
Nie wiem czy coś zrobiliście, ale ja nie dotknąłem nawet swojej sieci i wszystko dziala, jest tak jak pisał inny kolega w tym wątku - po jakimś czasie zadziałało:)
Dzieki i wesołych!!
Od wczoraj tj od godz 22:00 serwery produkcyjne nie były ruszane.
ODPOWIEDZ