Myślę, że takie rozwiązanie jest bardzo dobre i zapewnia sensowny kompromis między ergonomią a bezpieczeństwem - przy sterowaniu bramami. W przypadku sterowania lampką, kwestie bezpieczeństwa nie są tak istotne.PLF10T wrote:Popieram pomysł malirtha - przy intensywnym korzystaniu z obecnej konwencji interfejsu jest to trochę niewygodne.
Wygląd aplikacji a funkcjonalność
-
kml
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Mi rownież odpowiada metoda sterowania , jednie co bym zmienił to rozwijana lista urządzeń w lokalizacjach . Bo przewinięcie 4 lokalizacji w których jest 10 kanałow to trwa
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
kml
Jeszcze jedna prośba/pomysł. Czy "slider", który przesuwa się w lewo, żeby kliknąć otwórz/zamknij, może się automatycznie zasuwać po kliknięciu przycisku?
W obecnej formie, przy odrobinie pecha, mozna sobie niechcący spuścić bramę garażową na samochód (sprawdzone empirycznie)
W obecnej formie, przy odrobinie pecha, mozna sobie niechcący spuścić bramę garażową na samochód (sprawdzone empirycznie)
-
tomczis
Myślę, że dobrym było by też dorzucenie np wibracji lub dzwięku w momencie kliknięcia otwórz/zamknij. Użytkownicy którzy np. nie widzą bramy otwieranej wcześniej w momencie dojazdu do posesji mają skłonności do klikania jej kilka razy "bo nic się nie dzieje" 
-
wojtas567
Przy bramie może jeszcze opcja "brama nie zamknęła się" lub coś w tym stylu. Czasem może nie zadziałać pilot, a czasem coś się zablokować więc po kilkunastu sekundach jakiś alarm. Zauważyłem że ludzie klikają na przycisk pilota i nie patrzą co się dzieje z bramą garażową.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Android - wibracje dodanetomczis wrote:Myślę, że dobrym było by też dorzucenie np wibracji lub dzwięku w momencie kliknięcia otwórz/zamknij. Użytkownicy którzy np. nie widzą bramy otwieranej wcześniej w momencie dojazdu do posesji mają skłonności do klikania jej kilka razy "bo nic się nie dzieje"
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
0xFF
Hmm... coś mi nie wibruje.
EDIT:
Nie zaktualizowałem, teraz bryka.
EDIT:
Nie zaktualizowałem, teraz bryka.