ZAMEL przyłącza się do projektu
-
nowy1
chętnie kupił bym testowo jeden moduł
-
0xFF
CE, podwójna izolacja - produkt wygląda przyzwoicie. To otwiera drogę do profesjonalnego rynku. Ciekawe jak skalkulują cenę finalnej wersji.
-
nowy1
pzygmunt wrote:Będzie pula testowa rozlosowana wśród społeczności.nowy1 wrote:chętnie kupił bym testowo jeden moduł
Super
mam w domu osiem działających urządzeni z zainstalowaną suplą
zbieram sie do nagrania filmu na yt
-
0xFF
Warto pomyśleć o uproszczeniu samego procesu instalacji takich i przyszłych modułów.
Dla mnie dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie unikatowego QR-kodu na obudowie urządzenia (i na ulotce).
A instalację zamknąć w 3 krokach:
1. W aplikacji wybieramy "Dodaj urządzenie".
2. Skanujemy kamerką telefonu kod 2D z urządzenia.
3. Mamy urządzenie w SUPLA.
Oczywiście cała magia dzieje się między punktem 2 i 3, czyli aplikacja wyszukuje SSID modułu, łączy się z modułem, zapisuje dane konfiguracyjne...
Wiem, że nie jest to proste i nawet tego nie potrzebuję, ale docelowy użytkownik oczekujący rozwiązania plug&play lub instalator podłączający kolejne gniazdo na pewno doceni taką opcję.
Dla mnie dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie unikatowego QR-kodu na obudowie urządzenia (i na ulotce).
Oczywiście cała magia dzieje się między punktem 2 i 3, czyli aplikacja wyszukuje SSID modułu, łączy się z modułem, zapisuje dane konfiguracyjne...
Wiem, że nie jest to proste i nawet tego nie potrzebuję, ale docelowy użytkownik oczekujący rozwiązania plug&play lub instalator podłączający kolejne gniazdo na pewno doceni taką opcję.
Last edited by 0xFF on Mon Oct 10, 2016 7:42 pm, edited 2 times in total.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Bardzo dobry pomysł i jest do "przeskoczenia".0xFF wrote:Warto pomyśleć o uproszczeniu samego procesu instalacji takich i przyszłych modułów.
Oczywiście cała magia dzieje się miedzy punktem 2 i 3, czyli aplikacja wyszukuje SSID modułu, łączy się z modułem, zapisuje dane konfiguracyjne...
Wiem, że nie jest to proste i nawet tego potrzebuję, ale docelowy użytkownik oczekujący rozwiązania plug&play lub instalator podłączający kolejne gniazdo na pewno doceni taką opcję.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Zybi
Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa
EDIT: z braku miejsca załącznik usunięto
EDIT: z braku miejsca załącznik usunięto
-
nowy1
Zybi wrote:Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa
mam nadzieje że cena bedzie lepsza
http://www.ebay.ch/itm/121994221538
-
Espablo
Faktycznie podobne.Zybi wrote:Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa
Zastanawiam się czy Zamel przewidział zmianę softu. Wgrywanie swoich wersji.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Raczej nie. Tu już wchodzą kwestie gwarancji i prawne związane z wprowadzaniem produktów na rynek UE.Espablo wrote:Faktycznie podobne.Zybi wrote:Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa
Zastanawiam się czy Zamel przewidział zmianę softu. Wgrywanie swoich wersji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.