ESP8266 Primary GUI

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1477
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr sty 02, 2019 10:35 pm

wojtas567 pisze:
śr sty 02, 2019 8:29 am
Już chyba wszystko co można chcieć to jest :)
uciekły Ci w ostatniej wersji:

Kod: Zaznacz cały

  switch (status) {...
Nie uciekły tylko wywaliłem, bo to nie potrzebne duplikowanie tego co już jest. Jakby było po polsku to może bym zostawił. ;)
wojtas567 pisze:
śr sty 02, 2019 8:29 am
może wiesz co powoduje zmianę polskich znaków po aktualizacji?
właśnie nie wiem, czasem też tak mam
andras pisze:
śr sty 02, 2019 8:57 pm
Witam

Wywala mi takie błędy :
Primary_GUI:227:6: error: 'SuplaDeviceCallbacks' has no member named 'read_supla_relay_state'
Primary_GUI:228:6: error: 'SuplaDeviceCallbacks' has no member named 'save_supla_relay_state'

co to może być ?
ściągnij całą dzisiejszą paczkę
wojtas567 pisze:
śr sty 02, 2019 2:14 pm
Wiem czego jeszcze w tej wizualizacji na stronie brakuje :)
małej kropki lub inny znak zmieniający kolor czarny/zielony - oczywiście jak przekaźnik jest załączony.
A tak może być? To tak na szybko wklepane :mrgreen: Realny stan po odświeżeniu strony.
relay_color.jpg
relay_color.jpg (16.48 KiB) Przejrzano 1258 razy
Załączniki
Primary_GUI.rar
(67.27 KiB) Pobrany 90 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1477
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr sty 02, 2019 10:36 pm

vajera pisze:
śr sty 02, 2019 10:34 pm
jak zrobić tu update online?
po kliknięciu aktualizacja wywala "not found: /firmware" :-(
W trybie konfiguracji nie działa. Musisz się zalogować na moduł
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

śr sty 02, 2019 10:58 pm

Espablo pisze:
śr sty 02, 2019 10:36 pm
vajera pisze:
śr sty 02, 2019 10:34 pm
jak zrobić tu update online?
po kliknięciu aktualizacja wywala "not found: /firmware" :-(
W trybie konfiguracji nie działa. Musisz się zalogować na moduł
dzięki!
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw sty 03, 2019 9:04 am

Jakby było po polsku to może bym zostawił.
Ja sobie przetłumaczyłem :)
A tak może być? To tak na szybko wklepane Realny stan po odświeżeniu strony.
pewnie, że może tu nie chodzi żeby było jakaś fajna ikonka tylko informacja.
Pozdrawiam
Wojtek
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

czw sty 03, 2019 3:22 pm

W ramach wyzwania chciałbym zrobić dimmer białego paska LED - w oparciu o tranzystor MOSFET i kod w SuplaDevice. Jestem to w stanie zrobić w oparciu o istniejący kod Primary GUI?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1477
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sty 03, 2019 6:58 pm

vajera pisze:
czw sty 03, 2019 3:22 pm
W ramach wyzwania chciałbym zrobić dimmer białego paska LED - w oparciu o tranzystor MOSFET i kod w SuplaDevice. Jestem to w stanie zrobić w oparciu o istniejący kod Primary GUI?
Nie sprawdzałem ale wydaje mi się, że powinno działać
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1477
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sty 03, 2019 11:03 pm

Zmieniłem trochę kontrolkę pokazującą stan zał/wył przekaźnika. Teraz jest bardziej subtelnie.
kontrolka.jpg
kontrolka.jpg (17.3 KiB) Przejrzano 1098 razy
Dodałem także obsługę przekaźników z odwróconą logiką. Czyli te sterowane stanem niskim - specjalnie dla Ciebie @cino111 :D

@wojtas567 jak mi podeślesz to tłumaczenie na polski, to mogę to dodać w kolejnej wersji.
Załączniki
Primary_GUI.rar
(67.57 KiB) Pobrany 92 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt sty 04, 2019 4:17 am

No wielkie dzięki @Espablo. Cierpliwie czekałem i się doczekałem :D
Nie chcę marudzić, ale dodasz jeszcze
add_Relay_Invert :?: :mrgreen:
Nie wszędzie potrzebuję przycisk. Jak nie to z tym też pewnie da radę wpisując jakieś fikcyjne GPIO np. add_Relay_Button_Invert(5, 100, CHOICE_TYPE) :?:
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1477
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt sty 04, 2019 11:06 am

Naprawiłem odświeżanie ikon, które zgłosił mi @wojtas567.
Dodałem także polskie komendy statusów. @wojtas567 - dziękję za spolszczenie.
Załączniki
Primary_GUI.rar
(68 KiB) Pobrany 111 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

pt sty 04, 2019 4:19 pm

Dodałem do PrimaryGUI kod odpowiedzialny dimmera i wydaje się działać - jest kółko w Supla Cloud i mogę zmieniać jasność - póki co jednej testowej diody LED, ale tranzystory już czekają ;-)

Kusi mnie żeby spróbować dołożyć obsługę dimmera za pomocą przycisku/ów - dobrze rozumiem, że trzeba to zrobić rozbudowując pętlę loop o sprawdzanie stanu odpowiednich pinów i reakcję na nie? Add_relay_button się tutaj nie przyda, prawda?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”