Melink z biedronki

Espablo

MMarcin wrote: Mon Nov 26, 2018 11:57 am Multiboard wgrany do Melinka. Działa bardzo dobrze. Kiedy można się spodziewać softu z działającym Power led?
Już jest dodany
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Slaweq

Witam. Po wgraniu SUPLA_Firmware-master do melinka wszystko działa jak trzeba. Gdy chcę dołożyć DHT11 i wybieram z menu konfiguracyjnego ten czujnik, po restarcie nie łączy się z moją siecią (pulsuje dioda link), gdy w menu zostawię puste pole do portu GPIO3 - łączy się z siecią. Może to jest problem portu na którym jest GPIO3-U0RXD.
Espablo

Nie wiem co to za firmware wygrałeś, ale sugerując sie objawami to pewnie jest to Multiboard. To co opisujesz to jest normalny objaw i jest opisane w instrukcji co należy zrobić.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Slaweq

Espablo wrote: Wed Nov 28, 2018 1:07 pm Nie wiem co to za firmware wygrałeś, ale sugerując sie objawami to pewnie jest to Multiboard. To co opisujesz to jest normalny objaw i jest opisane w instrukcji co należy zrobić.
Pierwszy raz mam do czynienia z esp i supla więc dlatego nie wiedzialem że po każdej zmianie softu trzeba usunąć moduł z supla-cloud . Wgrałem multiboard lecz mam problem z czujnikiem dht11(niebieski bez płytki), pokazuje temp 500C. Rezystor 4k7 między zasilaniem a sygnałem zamontowany.
Espablo

Poprawiłem DHT11. Pobierz jeszcze raz i sprawdź.
Slaweq

Czujnik DHT11 pokazuje odpowiednią temperaturę. Dzięki :)
lp_dybek

Ktoś może podać link do pełnej instrukcji wgrania oprogramowania do tego sterownika. Z góry dzięki.
Duch__
Been thanked: 6 times

lp_dybek

Dzięki
lp_dybek

wojtas567 wrote: Mon Nov 19, 2018 12:54 pm Jeżeli korzystasz z arduino to tu masz soft
wystarczy wpisać dane do swojej sieci wifi i chmury
wgrałem ten program. Zmieniłem dane wifi, SUPLA server address, Location ID i Location Password. Ale w sieci go nie widać, nie rozgłasza też własnej sieci. Może coś jeszcze musze w programie wpisać co przeoczyłem?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Gotowy sprzęt”