Czy znajdę SUPLĘ dla ESP-01S z przekaźnikiem

Post Reply
alanzola
Posts: 10
Joined: Mon Sep 10, 2018 5:55 pm

Wed Jan 09, 2019 11:25 am

Cześć. Czy znajdę gdzieś jakąś nową suplę (nowszą niż 2.0) która mógł bym zainstalować na czymś takim jak na zdjęciu ?

Zależy mi na obsłudze bramy garażowej czymś takim.
Attachments
esp-01S_z_przekaznikiem.png
esp-01S_z_przekaznikiem.png (128.04 KiB) Viewed 2107 times
cino111
Posts: 317
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Wed Jan 09, 2019 4:46 pm

Mi się nie udało. Ten przekaźnik jest podłączony pod GPIO 0 na którym przy starcie powinien być stan wysoki. No chyba, że dołożysz jeszcze jeden tranzystor, ale nie bardzo jest tam miejsce na dodatkowy element.
No przynajmniej ja taki miałem, ale nie wiem czy ten jest identyczny.
alanzola
Posts: 10
Joined: Mon Sep 10, 2018 5:55 pm

Fri Jan 11, 2019 1:55 pm

Sprawdziłem i można wgrać soft incan easy od espablo na 1MB kość ale działa to na nim dosyć koślawo. Na początku po starcie miga chyba ze dwa razy przekaźnikiem. Później już działa ok.
pi_wo
Posts: 17
Joined: Tue Nov 21, 2017 6:31 am

Fri Feb 15, 2019 8:59 am

Uruchomiłem napęd bramy na takim układzie. Żeby działało jak należy, trzeba przeciąć ścieżkę sterującą transoptorem (i przekaźnikiem) i podpiąć ją do RX. Następnie wgrywamy InCan Easy kolegi Espablo, konfigurujemy i śmiga. Nie ma żadnych "kliknięć" przekaźnika przy włączaniu zasilania.
Post Reply