Cześć,
Dla części (jak nie większości z Was) pytanie może wydać się głupie, ale interesuję się bardziej automatyką sygnałową i elektryka/elektronika to raczej ciężej przyswajalna dla mnie wiedza.
Pytanie brzmi:
Czy podłączenie obwodu 230v (odbiornik np. żarówka) powinno być podłączone w ten sposób czy powinienem zastosować jeszcze jakiś przekaźnik lub coś jeszcze innego?
Yunshan + żarówka?
-
maroko
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by maroko on Thu Jan 10, 2019 12:22 pm, edited 1 time in total.
-
mipix
Przekaźnik masz już na płytce zamontowany (czarna kostka), możesz go obciążyć bezpośrednio żarówką. Dopuszczalny prąd masz nadrukowany na obudowie przekaźnika.
-
maroko
Ok, na przekaźniku mam wpisane 10A 277VAC, więc sposób podłączenia, który rozrysowałem będzie ok?mipix wrote: Thu Jan 10, 2019 12:40 pm Przekaźnik masz już na płytce zamontowany (czarna kostka), możesz go obciążyć bezpośrednio żarówką. Dopuszczalny prąd masz nadrukowany na obudowie przekaźnika.
-
wojtas567
Tak, zwróć tylko uwagę bo na rysunku nie widać czy pod prawidłowe zaciski wpiąłeś kabelki, na odwrocie płytki chyba jest rysunek.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek