Sonoff Basic R2 - firmware "ALL IN ONE" v5.0

Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sty 07, 2019 9:08 pm

Na bazie projektu ALL IN ONE jak w wątku:
viewtopic.php?f=11&t=4134
przygotowałem firmware dedykowane dla nowych Sonoff-ów Basic R2 z chipem ESP8285.

Filozofia i funkcjonalność podobna jak w projekcie podstawowym, więc bez dalszego opisu.

W przypadku wyboru czujnika BME280 w wersji softu V6 (z OLED-em) musi on być prawidłowo podłączony przed włączeniem zasilania modułu.
Natomiast w przypadku wyboru i podłączeniu DS-ów ich ilość musi zgadzać się z ilością zadeklarowaną na stronie konfiguracyjnej modułu.


.
Załączniki
All_In_One_Sonoff_Basic_R2.png
All_In_One_Sonoff_Basic_R2.png (137.48 KiB) Przejrzano 5502 razy
andras
Posty: 268
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr sty 09, 2019 9:45 pm

Czy w tym sofcie na RX i TX można by dać Oled ? a na GPIO 2 czujniki DS18b20 ?
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr sty 09, 2019 10:15 pm

andras pisze:
śr sty 09, 2019 9:45 pm
Czy w tym sofcie na RX i TX można by dać Oled ? a na GPIO 2 czujniki DS18b20 ?
v6 jest z OLED-em pod stary i nowy ( czyli R2) Sonoff Basic.

viewtopic.php?p=31330#p31330

Główną ideo tego softu jest możliwość posiadania takiej samej funkcjonalności jak przy starym Sonoff-ie mimo braku GPIO-14.
andras
Posty: 268
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr sty 09, 2019 10:19 pm

Tak ale jak na nowym podłączyć DS- y ?
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr sty 09, 2019 10:27 pm

andras pisze:
śr sty 09, 2019 10:19 pm
Tak ale jak na nowym podłączyć DS- y ?
Pod GPIO2
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 723
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw sty 10, 2019 10:39 am

Gdzie na tym nowym znajduje się to gpio 2?
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw sty 10, 2019 3:23 pm

PuteR pisze:
czw sty 10, 2019 10:39 am
Gdzie na tym nowym znajduje się to gpio 2?
Przecież jest opisane na płytce.
tomkowski
Posty: 95
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw sty 10, 2019 4:10 pm

PuteR pisze:
czw sty 10, 2019 10:39 am
Gdzie na tym nowym znajduje się to gpio 2?
Nieprzelotowy pad lutowniczy "IO2" od spodu płytki
sebm
Posty: 4
Rejestracja: pt sty 11, 2019 7:04 am

pt sty 11, 2019 7:13 am

Witam.
Jestem początkujący, zacznę od czegoś prostego, ale chciałbym zapytać, czy oprogramowanie obsłuży jednocześnie 2x DS18B20 + 2x DHT22 (lub 2x BME280).

pozdrawiam
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt sty 11, 2019 7:41 am

Niestety nie.
Zablokowany