Brama segmentowa - montaż kontraktonu ?
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
W moim wypadku segment górny musi odjechać na około 2-3cm od momentu domknięcia i już jest zmiana stanu. Dodatkowo zwróć uwagę, mam kontaktron zamontowany na dystansach i dzięki temu mogę regulować czułość, tak by czujnik był na granicy zasiegu nawet, czyli mała zmiana położenia i już detekcja.
-
tcp
U mnie niestety z boku koło prowadnicy nie ma szansy na założenie kontraktonu bo za ciasno:
Mam jeszcze pytanko. Czy na pobór prądu ma wpływ rodzaj kontraktonu czy NO czy NC ?
Mam jeszcze pytanko. Czy na pobór prądu ma wpływ rodzaj kontraktonu czy NO czy NC ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Maniek913
Ja zainstalowałem czujnik właśnie w ten sposób - sprawdza się (na początku przykleiłem na taśmie dwustronnej, ale odpadał, teraz jest na małych srubkach M3 do uszczelki)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
tcp
Pokombinuje coś. Czy na pobór prądu ma wpływ rodzaj kontraktonu czy NO czy NC ?
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Taki kontaktron w systemie alarmowym zawsze był montowany na posadzce a magnes na dolnej krawędzi bramy , nawet chyba tak było w instrukcji montażu ale nie pamietam konkretnego typu .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
Arek.kandula
Hej.ciekawy wątek .moje pytanie brzmi jaki sterownik do takiego projektu dać?poproszę jakieś linki . dzięki wielkie
-
tomkowski
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Tak to wygląda u mnie.
Na drugim końcu ciąg dalszy. Wszystko blisko siebie, łatwy dostęp do zasilania i prosta trasa przewodu do czujnika. Jeszcze tylko drugi kontaktron by się przydał....
Na drugim końcu ciąg dalszy. Wszystko blisko siebie, łatwy dostęp do zasilania i prosta trasa przewodu do czujnika. Jeszcze tylko drugi kontaktron by się przydał....
-
Arek.kandula
Kolego do czego podpina się sonoffa. pozdrawiam