od jakiegoś czasu część urządzeń sonoff (nigdy zamele) gubią zasięg wifi. To znaczy ja tak sądzę po rozłączają się z cloudem widniejąc na czerwono w apce. Po pewnym czasie, czasem kilka sekund czasem minut wszystko wraca do normy. Co ciekawe dotyczy to - czasem - zarówno modułu będącego mega blisko routera wifi jak i takiego będącego daleko - na strychu -
czy jest jakieś logiczne wytłumaczenie ??
sonoffy gubienie połączenia
Koledze @Dunay chodziło pewnie o wersję softu i czyja kompilacja. Ja sporadycznie też mam chwilowe rozłączenia niektórych sonoffów z softem 2.0 z początkowych kompilacji, ale u mnie bardziej winię za to router niż soft.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
GH + Trådfri + RM mini 3
Oooo to bardzo ciekawe, bo niemal równocześnie założyłem podobny wątek na "Pomocy" viewtopic.php?f=8&t=4281
dotyczący S20 i traconych poąłczeń.
Ta dyskusja tutaj mnie utwierdza jednak przy tym, ze wina może leżeć po stronie softu.
Jak mówiłem, nie mam jak sprawdzić, bo mam jeden egzemplarz S20
dotyczący S20 i traconych poąłczeń.
Ta dyskusja tutaj mnie utwierdza jednak przy tym, ze wina może leżeć po stronie softu.
Jak mówiłem, nie mam jak sprawdzić, bo mam jeden egzemplarz S20